Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Slaap jij met een beha aan? Let dan op deze dingen

slapen-met-beha-aan.jpg

Sommige mensen zweren erbij dat slapen met een beha aan helpt tegen hangende borsten, terwijl deze theorie door anderen weer ontkracht wordt. Daarnaast slaapt de één het liefst zonder, omdat het als een harnas voelt, terwijl het voor een ander juist een stuk comfortabeler ligt met een beetje extra ondersteuning. De meningen hierover zijn dus verdeeld, maar slaap jij wel graag met een beha aan? Let dan op deze dingen om het zo gezond mogelijk te houden. 

Kun je bijvoorbeeld je sportbeha als slaapbeha gebruiken? 

Slaap met de juiste beha aan

Als je het prettig vindt om met een beha aan te slapen, is het wel belangrijk dat je hiervoor de juiste kiest. Anders kan het namelijk wel echt ongezond zijn. Een te strakke beha kan bijvoorbeeld de circulatie naar je borst en rug afknellen, wat zorgt voor rugklachten. Daarnaast bemoeilijkt het de bloedtoevoer naar je borsten en de lymfeklieren rond je borsten en oksels. Je lymfeklieren zijn belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen en kunnen schadelijke stoffen aanvallen met witte bloedcellen. Slaap je met een beha aan, kies dan dus voor de een goede pasvorm en de juiste stof. 

Zachte en ademende stof

Dag en nacht je borsten afdekken met een stukje stof kan leiden tot huidirritatie. Daarom is het belangrijk dat je de juiste stof kiest. Kies voor zachte en elastische materialen en stoffen die goed kunnen ademen, bijvoorbeeld katoen. Kant en tierlantijntjes aan je beha zijn leuk voor in de slaapkamer, maar als het tijd is om echt te slapen kun je dat soort exemplaren beter omwisselen voor een wat simpelere variant, omdat je hiermee anders de kans op huidirritatie vergroot. 

Losse pasvorm

Het is misschien een open deur, maar een te kleine beha, push-up vulling, strakke banden en beugels zijn niet ideaal om mee te slapen. Naast dat het dus je borsten kan afknellen en voor klachten kan zorgen, gaan prikkende beugels, harde harnassen en strakke beha’s ook ten koste van je nachtrust, omdat je niet lekker kunt liggen. Kies dus voor een lossere beugelloze pasvorm zonder vulling. 

Lees ook: Zó vaak kun je je beha het beste vervangen

Kies een andere beha dan overdag

In de loop van de dag verzamelt een beha een hoop zweet, vuil en bacteriën. Dat zie je misschien niet met het blote oog, maar het is daarom niet zo fris om je bed in te duiken met de beha die je al de hele dag hebt gedragen. Kies dus altijd voor een schoon exemplaar. Zo houd je de kans op huidirritatie zo klein mogelijk.

Draag geen sportbeha 

Bij een beugelloze beha grijp je misschien al snel naar je sportbeha. Toch kun je deze beter niet als pyjama gebruiken. Dat komt omdat de meeste sportbeha’s erg strak zitten. En dat is heel handig bij het sporten, maar tijdens het slapen kan dat weer voor knelgevaar zorgen. Kies dus echt voor een lossere variant dan een sportbeha. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Well and Good
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant