Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Leg je kussen zó neer en slaap als een roos

moe-van-dat-slechte-slapen-leg-je-kussen-dan-eens-zo-neer.jpg

Is het weer zo’n nacht waarbij je elk uur op de klok voorbij ziet tikken? Met déze drie kussentips slaap je als een roos en word je uitgerust wakker.

Want een kussen kan op veel meer plekken welkom zijn dan alleen onder je hoofd.

Het perfecte kussen

Volgens experts zorgt het perfecte kussen ervoor dat je ruggengraat en nek recht blijven en je kin naar boven gericht is als je slaapt. Maar als je veel aan het woelen bent, kan zelfs het perfecte kussen niet zorgen voor een goede nachtrust. Gelukkig kunnen deze trucjes je daar wél een beetje bij helpen.

Buikslapers

Als je op je buik slaapt, druk je waarschijnlijk halverwege de nacht je hoofdkussen weg. Dit is eigenlijk zelfs beter voor je, omdat je hoofd en lichaam dan recht liggen. Slaap je het liefst wél met een kussen onder je hoofd, zorg er dan voor dat deze niet te dik is. Als je als buikslaper slecht in slaap kunt komen, is de ultieme tip om het hoofdkussen onder je heupen te leggen.

Op je zij

Voor de mensen die op hun zij slapen doet het wonderen om een kussen tussen je benen te leggen, waarna je je knieën een beetje optrekt richting je borst. Een andere mogelijkheid is om het kussen onder je heupen en onderrug te leggen, waardoor de ruimte tussen je lichaam en het bed verdwijnt. Het voordeel hiervan is dat je heupen ondersteund worden, waardoor je comfortabeler kunt slapen.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Rugslapers

Rugslapers kunnen hun kussen op verschillende manieren positioneren om goed te kunnen slapen. Probeer bijvoorbeeld eens een kussen onder je knieën en benen te leggen, of juist bij je onderrug. Je kunt de opties afwisselen of zelfs tegelijkertijd proberen, waardoor je rug recht komt te liggen.

Slaap lekker alvast!

Bron | Family Today
Beeld | iStock

Ook interessant