null Beeld

Slaat de corona-verveling toe nu je thuiszit? Ga met één van deze 8 dingen aan de slag!

Van de ene op de andere dag zit je thuis zonder werk, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Sommigen zitten 'verplicht' thuis omdat de scholen gesloten zijn, bij anderen is het werk volledig stilgelegd. Misschien is dat leuk de eerste paar dagen, maar niet meer zodra de corona-verveling toeslaat. Met deze tips kom je je dagen constructief en ook nog een beetje gezellig door.

Belastingaangifte al gedaan?

Waarom pak je niet als eerste de meest vervelende taken aan? Heb je je belastingaangifte van het afgelopen jaar bijvoorbeeld al gedaan? Nu je ineens tijd over hebt, is dat het perfect moment om vervelende klusjes, zoals deze, uit de weg te ruimen. Scheelt weer stress aan het einde van de rit én als je de nare klusjes eerst aanpakt, kun je je ondertussen verheugen op de leukere klusjes die je in en om huis kunt doen.

Voorjaarsschoonmaak

Wellicht had je 'm al gepland staan of heb je je er al op gestort. Zo niet, dan is dit de perfecte tijd voor het doen van de grootste voorjaarsschoonmaak ooit! Gooi je hele kledingkast overhoop en sorteer je kleding in stapeltjes winter en zomer. Geef de kast meteen ook een sopje. Daarna kun je alle kamers in huis aanpakken. Richt je daarbij ook op de ramen, de zolder, de gordijnen, de stoffen bekleding en op spullen en papieren die al heel lang op een stapeltje liggen te verstoffen. Hoogste tijd om spullen écht op te ruimen en weg te doen. Daarnaast is dit ook hét moment om eindelijk eens die ene muur te schilderen of de dakkapel eens goed onder handen te nemen.

Maak de tuin voorjaarsklaar

Heb jij een tuin? Dan heb je mazzel en zie je waarschijnlijk iets minder snel de vier muren op je afkomen deze periode. En je voelt 'm vast al aankomen; ook de tuin klaar voor de lente maken hoort nu op je to-do lijstje te staan. Ergens wel handig dat je dus niet tot het weekend hoeft te wachten, maar gelijk nu al aan de slag kunt. Lekker met je handen in de aarde wroeten werkt ook heerlijk stress-verlagend. Heb je geen tuin, maar wel een urban jungle in huis? Plantjes stekken of verpotten stond vást ook nog op je lijstje.

Pak 'oude' hobby's weer op

Tja, je kunt de hele dag op de bank gaan liggen en Netflix afstruinen, of je bedenkt wat je ook alweer deed voor het Netflix-tijdperk. Heb je altijd al een passie voor schilderen gehad of deed je dat vroeger? Heb je altijd nog een keer je eigen boek willen schrijven of ligt er ergens nog een onuitgewerkt deel op je te wachten? Maak hier dan nu een begin mee óf pak het weer op en wie weet komt er door de verplichte thuissituatie wel een langgekoesterde wens van je uit. Wat ook leuk is om nu te gaan doen: volg een online cursus in iets wat je interesseert en waar je altijd al meer over hebt willen weten.

Haal iedere dag een frisse neus

Ja we moeten thuisblijven, maar dat betekent niet dat je niet zo af en toe, of iedere dag, even een frisse neus mag halen en een stevige wandeling in de natuur kunt maken. Denk er natuurlijk wel om dat je hierbij nog steeds ruime afstand houdt van andere passanten die, net als jij, juist nu de natuur opzoeken.

Lees eindelijk dat boek eens uit

Waarom wachten totdat de zomervakantie begint? Deze 'verplichte' vakantie geeft jou het ultieme excuus om eens door je boekenkast te struinen en tijd te nemen voor álle boeken die je nog wilde (uit)lezen. Een misschien wel nog leuker initiatief komt, vanwege het coronavirus, van de Online Bibliotheek. Zij stellen op dit moment al hun luisterboeken gratis beschikbaar! Download dus gauw de Luisterbieb app en bevind je urenlang in je eigen verhalenwereld. Daag corona-verveling!

Thuissporten kan ook

Kun jij echt niet stilzitten, mis je je wekelijkse uurtje in de sportschool, of ben je geen wandelaar? Er bestaat een wereld aan work-out apps en youtube videos die jou helpen je sportieve uurtje thuis uit te voeren. Met deze tips blijf je fit zonder naar de sportschool te gaan en beat jij op een sportieve manier de corona-verveling.

Klusjes klaren

Eindelijk heb je tijd om dat lampje in de kelderkast te fixen, je fietsband te plakken, de gootsteen eens goed te ontstoppen, de keukenkastjes op te ruimen, de koelkast te ontsmetten... met andere woorden: wie had het over corona-verveling? Jij hebt nog genoég te doen!

Bron|Viva, de Groene Meisjes

Beeld | iStock

Lieke Beemsterboer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden