MT 47 LKL test header Beeld Niet gebruiken test
Beeld Niet gebruiken test

Z

Selectie door de redactie

null Beeld

Helpt dat nou echt?
NON FICTIE

Heilzame bosbaden. Meditatie met Headspace. Ayahuasca-sessies... Anne Bokma, een Canadese journaliste met Nederlandse roots, besloot om al die spirituele wondermiddelen telkens een maand lang zelf te gaan uitproberen. Zo passeren onder meer geitenyoga, in een doodskist slapen en magic mushrooms de revue. Het resultaat is het amusante en verhelderende Het jaar waarin ik spiritueel probeerde te leven.
€ 20,99 (Ten Have).

Een ongenadigde blik op verlies
roman

In een oud, scheef dijkhuis wonen drie zusjes en hun moeder. Antonia, de jongste, beleeft er een onvergetelijke zomer. Vele jaren later keert zij – inmiddels met baby en peuter - terug. Het huis is een ruïne, de baby blijft maar huilen en de keiharde wind gaat niet liggen... Lara Taveirne behoort tot de nieuwe lichting Vlaamse auteurs en biedt in Pluto een ongenadige blik op verlies.
€ 22,50 (Prometheus).

Gruwel op Antarctica
thriller

In het kleine vliegtuigje naar Antarctica, om daar een jaar lang als arts bij een onderzoeksteam te gaan werken, bekruipt Kate al enige twijfel. Te midden van de oogverblindende witte sneeuw en een overdonderende stilte wordt het gevoel dat er gevaar dreigt steeds sterker. Stierf haar voorganger wel een natuurlijke dood? Het claustrofobische Het donker van Emma Haughton is een bloedspannende thriller.
€ 21,99 (Luitingh-Sijthoff).

null Beeld

3X WOII


Over een zeer moedige familie

Hoe het redden van honderden levens door hun onvermoeibare inzet voor onderduikers bijna een familiebedrijf werd, vertelt dit indrukwekkende verhaal over de moedige verzetsfamilie Schöffer.
Schöffer & Co door Gerben Post € 25 (Prometheus).

Over een bijzondere straat

In de Amsterdamse Beethovenstraat heeft de oorlog en de deportatie van 18.000 Joodse buurtgenoten diepe sporen nagelaten. Deze biografie vertelt de veelbewogen ‘Beethoven’-geschiedenis.
De Beethovenstraat door Frank van Kolfschooten € 22,50 (De Kring).

Over een geroofd kookboek

Karina Urbach vertelt in dit meeslepende boek hoe de nazi’s zich de rechten van het succesvolle kookboek So kocht man in Wien! van haar in 1939 gevluchte Joodse grootmoeder toe-eigenden.
Het geroofde kookboek door Karina Urbach € 24,99 (Ambo|Anthos).

null Beeld

Docu

Oesters & verlangen

De Zweedse Lotta Klemming gaf haar succesvolle modecarrière op om haar droom na te jagen: oesterduiker worden. Ze is de vriendin van journalist Sander Schimmelpenninck die in deze documentaire ook nog kort in beeld is. Lotta’s verhaal is er eentje van vijf uiteenlopende persoonlijke portretten met de oester als bindende factor. Zo maken we ook kennis met twee met een Michelinster bekroonde chef-koks, een burlesque-danser uit New York, een Britse psychoanalist en een Japanse parelmaker.
The taste of desire, nu in de bioscoop.

Album

Live in Limburg

Tijdens de vorige tien seizoenen van Beste zangers bivakkeerden de deelnemende artiesten op Ibiza om daar elkaar de mooiste liedjes toe te zingen. Dit jaar bleven ze gewoon in Nederland. De opnames vonden plaats in Limburg. Maar daar hoor je natuurlijk niets van op het Beste zangers-muziekalbum dat deze week uitkomt. Hierop staan de mooiste liedjes van de 2021-editie van Alides Hidding, Anneke van Giersbergen, Belle Perez, Bökkers, Karsu, Joe Buck en VanVelzen.
Beste zangers seizoen 2021 is nu verkrijgbaar.

WINNEN!

We geven 5x het album Beste zangers seizoen 2021 weg.
Kans maken? Vul dan het winformulier in op margriet.nl/winnen.

null Beeld

TV
3x klimaatweek op televisie

Wat weet je ervan?

In deze Week van het Klimaat bespreken twee teams van prominente Nederlanders op humoristische toon het klimaatprobleem en de mogelijk oplossingen. Harm Edens test hun kennis op het gebied van klimaatverandering. Daarnaast toont Anna Gimbrère recente innovaties en onderzoeken en geeft tips om zelf te kunnen bijdragen aan een beter klimaat.
De grote klimaatkwis, 28 oktober om 21.30 uur op NPO 1.

Klimaat en het boerenleven

Ongeveer één vierde van de uitstoot van broeikasgassen is gerelateerd aan voedselproductie. Boeren spelen dus een belangrijke rol in de klimaatproblematiek. Yvon Jaspers onderzoekt wat dit betekent voor de keuzes die zij moeten maken. Zo bezoekt ze in deze serie onder meer oud-Boer zoekt vrouw-deelnemer Jan en zijn Rianne, die van Texel naar Denemarken emigreerden.
Onze boerderij, vanaf 31 oktober om 21.30 uur op NPO 1.

Top in Glasgow

De huidige klimaattop in Glasgow is de belangrijkste sinds 2015. Destijds besloten veel landen om de CO2-uitstoot te beperken, zodat de temperatuur eind deze eeuw niet verder stijgt dan met twee graden. In een rechtstreekse uitzending schakelt Winfried Baijens met Glasgow en voert gesprekken met gasten over het belang van de klimaatmaatregelen.
NOS De avond van het klimaat, 1 november om 20.35 uur op NPO 1.

tekst: heleen spanjaard (lezen), ernest marx (kijken, luisteren).

RedactieNiet gebruiken test
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden