Seks of een schoon bed? Híer genieten Nederlanders meer van Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Ultiem genot

Seks of een schoon bed? Híer genieten Nederlanders meer van

Wat is voor jou het hoogtepunt in de slaapkamer: seks, of een verschoond bed? Schroom niet om echt heel eerlijk te antwoorden. Vele Nederlanders met je die fris gewassen beddengoed verkiezen over een vrijpartij, hoor.

Dit blijkt uit een enquête van Quest onder 6600 Nederlanders. Je zou er zelfs beter van slapen.

Liever een schoon bed dan seks

Het barst van de huisstofmijten en schimmels in je bed. Klinkt viezer en gevaarlijker dan het is, maar het is daarom wel belangrijk om een keer per week je bed te verschonen. En o, wat genieten we van zo’n vers verschoond bed met krakend schoon beddengoed. Nog meer dan van seks, blijkt uit een enquête van Quest onder 6600 Nederlanders.

Beter slapen in een schoon bed

Het scheelde niet veel, maar een kleine meerderheid van 53 procent verkiest een schoon bed toch echt over seks. En niet alleen om het hygiënische aspect ervan. “Die strakke lakens en frisse geur voelen comfortabel”, legt slaaponderzoeker Winni Hofman uit aan Quest. “Je kunt je dan meer ontspannen. En als je ontspannen bent, slaap je beter.”

Slapen met een knuffel

De liefde voor krakend schoon beddengoed was niet het enige opvallende resultaat uit de enquête. Een op de zeven Nederlandse vrouwen slaapt nog met een knuffel. Bijna twee keer zo vaak als mannen, van wie zeven procent nog met een knuffel in bed slaapt. Niks om je voor te schamen, overigens: het is volgens onderzoek hartstikke gezond.

Telefoon mee naar bed

Een gewoonte om misschien wel te minderen of zelfs af te leren, is je smartphone meenemen naar de slaapkamer. Maar liefst 65 procent legt z’n telefoon naast het bed. Logisch wel, want voor veel mensen is hun telefoon ook hun wekker. 4 procent legt de telefoon zelfs onder z’n hoofdkussen, wat gevaarlijk kan zijn omdat je smartphone zo mogelijk oververhit kan raken. Daarbij kun je je telefoon ‘s nachts beter niet aan de oplader leggen.

Bron | Quest

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden