Schrijfster Marjan Berk (90) legt na veertig jaar de pen neer Beeld ANP /  ANP ROBIN UTRECHT
Beeld ANP / ANP ROBIN UTRECHT

Schrijfster Marjan Berk (90) legt na veertig jaar de pen neer: ‘Het ga u allen goed’

Veertig jaar lang konden lezers van het Algemeen Dagblad genieten van de columns van Marjan Berk (90). Al die jaren vertelde ze over haar persoonlijke leven en wat haar bezighield. Op 7 december verschijnt haar laatste column in de krant.

“Dierbare krant, de laatste column. Ik wil je bedanken voor veertig jaar opwinding, vrolijkheid, weemoed, spanning, slecht humeur, stomme verbazing en puur geluk,” schrijft Marjan. Ze schreef niet alleen columns voor het AD, maar was een tijdlang vaste columnist voor Margriet.

‘Heerlijke jaren’

Haar tijd als columnist voor het AD beschrijft Marjan in haar laatste column als ‘heerlijke jaren’. Ze was eerst wat huiverig toen ze de vraag kreeg om een wekelijkse column te schrijven voor het Utrechts Nieuwsblad. Zo schrijft ze dat haar antwoord op die vraag was: “Maar mevrouw, ik houd niet van cursief schrift!” Toch werd ze overgehaald en besloot ze te beginnen aan de wekelijkse uitdaging. “Nooit spijt van gehad.”

De overstap van het Utrechts Nieuwsblad naar het Algemeen Dagblad ging als vanzelf. En er kwamen extra zaken bij. Zo ging Marjan ook mensen interviewen, weer een nieuwe tak van het schrijven voor de krant. Ook haalde ze grappen uit op papier, zoals een gefingeerd interview met Igor Stravinsky, die niet meer leefde. Haar tijd als columnist bij het AD beschrijft ze als “opwindende en leerzame jaren, waarin mijn pen de kans kreeg zich te scherpen.”

Geen afscheid

Hoewel Marjan stopt met haar column voor het AD, betekent dit niet dat we helemaal afscheid hoeven te nemen van haar verhalen. Zoals ze zelf zegt: “Ik schrijf voor de verslaafden wekelijks een column op mijn facebookpagina en op de website van mijn uitgever. En als ik u tegenkom, dan zal ik zwaaien! Ik wens iedereen een heerlijk warm kerstfeest en een zonovergoten nieuw jaar. Het ga u allen goed.”

Bron | AD

Nynke KooyANP / ANP ROBIN UTRECHT

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden