Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Verveling? Ga dan schilderen met Bob Ross (zó zien de pogingen van de Margrietredactie eruit)

bob-ross.jpg

Bob Ross was de afgelopen week volop in het nieuws. Zelfs 25 jaar na zijn overlijden is hij nog steeds wereldberoemd om zijn schilderlessen. Deze lessen zijn ook nu nog te bekijken en schilderen met Bob Ross is dan ook een heerlijke activiteit om de lockdown door te komen.

Een tijdje geleden deed de Margrietredactie ook een poging, en daar zijn prachtige (en eh, minder prachtige) creaties uitgekomen.

Schilderen tegen verveling

Grote kans dat dit jaar de verveling regelmatig toeslaat nu we weinig leuke dingen buiten de deur kunnen doen. Maar dat betekent wel dat je alle tijd hebt om iets nieuws te proberen. Schilderen, bijvoorbeeld. En dat hoeft echt niet lastig te zijn, bewees de Amerikaanse landschapsschilder Bob Ross in zijn televisieserie The Joy of Painting. Een kloddertje hier, een boompje daar. Met de video’s – die vandaag de dag nog steeds te bekijken zijn – hebben inmiddels miljoenen mensen ontdekt dat ze een waar kunstenaar in zich hebben.

Enorme populariteit

Dat Bob Ross zelfs vijfentwintig jaar na zijn dood nog steeds razend populair is, heeft niet alleen met zijn schildertalent te maken. Vooral zijn persoonlijkheid is wat de schilder tot op de dag van vandaag zo geliefd maakt. Met een rustige stem en onuitputtelijk enthousiasme loodst hij je in zijn video’s door het lastige proces -van een landschap schilderen- heen. Wanneer jij het liefst vol frustratie je kwast door de kamer wilt smijten, stelt Bob je gerust: “we don’t make mistakes – we just have happy accidents.”

Bob Ross creaties van de redactie

Vlak voor de coronaperiode had de Margrietredactie een uitje, en raad eens wat er onder andere op het programma stond? Juist, schilderen met Bob Ross. En we delen graag ter inspiratie een aantal van onze kunstwerken met je.

Coördinator reportage Annemarie had het naar haar zin!
Het eindresultaat van manager mode, beauty & lifesyle Inge.
Inge in actie!
De creatie van officemanager Anke.
En het resultaat van brand manager Jacklynn en toenmalige product manager Sophie. Goed gelukt, toch?!

Zelf aan de slag

Heb je na het zien van deze kunstwerken ook meteen zin om aan de slag te gaan? We delen een aantal afleveringen van Bob Ross’ The Joy of Painting met je. Je kunt alle afleveringen op dit YouTube-kanaal vinden. Happy painting!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant