Margriet logo
Samenwonen? Hier moet je volgens de sterren op letten Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Samenwonen? Hier moet je volgens de sterren op letten

Samenwonen met iemand kan enorm leuk zijn, maar het zorgt soms ook voor de nodige uitdagingen. Van huishoudelijke taken tot problemen met de communicatie, hoe zorg je er toch voor dat het voor jullie beiden een fijne woonsituatie is? Met een klein beetje hulp van de sterrenbeelden kom je daar zó achter.

Hier moet je volgens de verschillende sterren op letten als je met iemand gaat samenwonen. Kijk deze keer in plaats van naar je eigen sterrenbeeld, naar het sterrenbeeld van je (nieuwe) huisgenoot.

Ram (21 maart – 20 april)

Wanneer je samenwoont met een Ram, is het belangrijk om niet te veroordelend te zijn. Vertel je huisgenoot daarnaast niet steeds wat hij of zij moet doen. Voor Rammen is thuiskomen erg belangrijk door hun drukke dagelijkse leven. Thuis vinden zij de ontspanning waar ze aan toe zijn. Leef je samen met een Ram? Dan helpt het om kleine huishoudelijke taken op de koelkast te plakken. Hierdoor herinner je je huisgenoot aan de dingen die hij of zij moet doen.

Stier (21 april – 21 mei)

Stieren zijn maar wat trots op hun huis. Aan hun thuisomgeving kun je zien wie ze zijn en wat ze tot nu toe hebben bereikt. Voor een Stier is het hebben van een prachtig huis met een mooie inrichting hetzelfde als het hebben van een trofee. Daarom is het voor het samenleven met een Stier belangrijk om samen goed na te denken over de inrichting van jullie ruimte en een interieurplan te maken.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Woon je samen met een Tweelingen? Houdt er dan rekening mee dat Tweelingen buiten de deur enorm sociaal zijn, maar dat ze zich binnen liever terugtrekken. Ze willen het liefst niet lastig worden gevallen, omdat ze vermoeid zijn en alle energie al hebben verbruikt. In sommige gevallen willen Tweelingen liever ook niet samen boodschappen of klusjes doen, omdat ze daar liever zelf mee aan de slag gaan.

Kreeft (22 juni – 23 juli)

Kreeften zijn heel empathisch en koesteren alles wat er om hen heen gebeurt. Binnen hun gezinsleven zijn ze erg gericht op andere mensen en ze hechten waarde aan een harmonieus, schoon huis. Wanneer je samenwoont met een Kreeft is het handig om een vaste klusdag of -weekend te plannen, waarin je alle klusjes samen kunt afvinken. Afwisseling maakt het voor Kreeften makkelijker om hun werk te doen.

Leeuw (24 juli – 23 augustus)

Leeuwen zijn terughoudend in huis. Als huisgenoot van een Leeuw is het daarom belangrijk om een beetje op hem of haar te letten en rekening te houden met zijn of haar gevoelens. Krijg je bijvoorbeeld bezoek? Geef dit tijdig aan bij je huisgenoot. Ook wanneer je bepaalde huishoudelijke taken niet afkrijgt is het belangrijk om dit goed te communiceren.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Woon je samen met iemand met het sterrenbeeld Maagd? Dan is het beste advies om open te staan voor een verrassende woonsituatie. Is je huisgenoot een gedetailleerde en georiënteerde Maagd? Dan is de kans groot dat hij of zij enorm intellectueel is. Het liefst staat het huis van een Maagd vol met boeken en spullen van over de hele wereld. Je zult dus in een interessant huis samenwonen.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Voor een Weegschaal is een thuisgevoel enorm belangrijk. Wanneer je samenwoont met een Weegschaal is het goed om met hem of haar te praten over hoe een ideaal droomhuis eruitziet. Weegschalen uiten hun zorgen over hun woonsituatie niet heel snel en daarom is het belangrijk om af en toe te controleren of alles goed is in jullie huis.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Geduld is een schone zaak. En dat geldt al helemaal wanneer je samenwoont met iemand met het sterrenbeeld Schorpioen. Bedenk je wat je huisgenoot allemaal te bieden heeft, ook wanneer je je frustreert over zijn of haar tekortkomingen in huis. Schorpioenen handelen niet altijd met een gezond verstand en dat kan erg vervelend zijn. Toch kunnen ze ook met unieke interieurontwerpen komen, waar je zelf nooit op was gekomen.

Boogschutter (23 november – 22 december)

Als je samenwoont met een Boogschutter is het belangrijk om zo goed mogelijk je grenzen te stellen. Boogschutters houden namelijk totaal niet van huishoudelijke klusjes, omdat ze liever de vrijheid opzoeken. Volgens hen is iedereen thuis welkom en ze zijn soms zelfs geneigd om spullen van straat mee te nemen. Vertel hem of haar daarom duidelijk wat je wel en niet prettig vindt. Dat maakt het samenwonen een stuk aangenamer.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Leef je samen met een Steenbok? Dan is het belangrijk om een goed idee te hebben van de klusjes die hij of zij wel en niet leuk vindt. Voor Steenbokken is hun huis een plek waar ze hun hoofd leeg kunnen maken. Daarom woont een Steenbok het liefst in een schoon huis. Wat betreft huishoudelijke taken ligt het eraan hoe ze zich voelen. Ze kunnen de taken zelf uitvoeren, maar zijn ook geneigd om de taken uit te besteden. Je woont in ieder geval in een schoon huis als huisgenoot van een Steenbok.

Waterman (21 januari – 18 februari)

Waterman houdt er stiekem een beetje van om in huis te worden verzorgd. Het liefst willen zij dat hun huisgenoot heel meegaand en gevend is, omdat ze dat zelf ook zijn. Wanneer je samenwoont met een Waterman is het belangrijk om gezonde grenzen te stellen. Misschien loopt je huisgenoot graag in zijn of haar ondergoed rond en wil je dat liever niet. De beste manier om dat op te lossen is door het aan te kaarten. Zo voorkom je dat je Waterman-huisgenoot het zichzelf iets té comfortabel maakt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Mensen met het sterrenbeeld Vissen zijn vaak erg dromerig, waardoor ze de grenzen die je hebt gesteld nog wel eens kunnen vergeten. Dit doen ze niet expres, want ze zitten gewoon met hun hoofd in de wolken. Herinner je huisgenoot daarom, als het nodig is, aan de grenzen en aan de huishoudelijke taken. Want ook die kunnen ze door hun dromerigheid nog wel eens per ongeluk vergeten.

Bron | Well and Good

Lisa MancheGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden