Lifestyle

Recept: romige sinaasappel-passievruchtmocktail met kokos

recept-romige-sinaasappel-passievruchtmocktail-met-kokos.jpg

Gek op cocktails, maar liever een avondje zonder alcohol? Dan is deze heerlijk romige passievruchtmocktail met sinaasappel-passievruchtsap en wortelsap een goede optie! Een heerlijk fris drankje dat ook prima kan op een doordeweekse zomeravond.

Dit recept is goed voor ongeveer 8 sinaasappel-passievruchtmocktails.

Benodigdheden voor de sinaasappel-passievruchtmocktail

  • 1 liter sinaasappel-passievruchtsap (kun je geen combinatie van deze twee sappen vinden? dan is een halve liter sinaasappelsap en een halve liter passievruchtsap natuurlijk ook een optie)
  • 100 ml wortelsap
  • 100 ml kokosmelk (verkrijgbaar in een blikje, meestal te vinden in het schap met Aziatische ingrediënten in de supermarkt)
  • 1 grote bospeen, geschild en in ongeveer 8 linten geschaafd
  • 3 el citroensap
  • 3 el geraspte kokos
  • 2 handen vol ijsblokjes

Zo maak je het

De bereidingstijd is ongeveer tien minuten; de mocktails zijn het lekkerst als je ze snel na het inschenken uitserveert.

  1. Meng zowel het wortelsap als het sinaasappel-passievruchtsap met de kokosmelk en leg de wortellinten in ijswater.
  2. Zet het gemixte drankje koel weg tot gebruik.
  3. Doe het citroensap en de geraspte kokos in twee wijde kommetjes.
  4. Doop de randen van kleine glazen eerst in het citroensap en daarna in de kokos.
  5. Vul de glazen met 3-4 ijsblokjes en schenk het sap er vervolgens op.
  6. Hang de wortellinten ter decoratie in het glas.

Lees ook:
Zo maak je deze zomerse cocktail met rabarber en gin

Cocktail

Toch wél zin om van deze passievruchtmocktail een echte cocktail te maken? Voeg dan een scheutje rum toe voor een variant met alcohol. Ook rum met kokos- of fruitsmaak kan een lekkere toevoeging zijn aan dit drankje.

Ziet er goed uit!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Fotografie | Louis Lemaire
Styling | Silke Visscher
Foodstyling | Yvonne Jimmink
Recept | Dosia Brewer

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 25– 2020Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant