Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Bijzonder: Fransman lanceert een rode wijn met een wel heel speciaal ingrediënt

rode-wijn-met-cannabis.jpg

Een lekker glas rode wijn om tot rust te komen? Dat klinkt perfect. Maar een wijnmaker in Bordeaux ging nog een stapje verder. De fransman lanceert namelijk een rode wijn met cannabis. Als je daar niet helemaal van ontspant weten wij het ook niet meer. 

Zou jij een glaasje van de ‘gearomatiseerde drank op basis van wijn’ willen proberen? 

Rode wijn met cannabis

De Franse wijnmaker Raphaël De Pablo heeft een primeur te pakken: hij brengt als eerste een rode wijn met cannabis op de markt. Daarmee wil de fransman de traditionele wijncodes doorbreken. Volgens de maker is het een feestelijke aperitiefwijn, met het klassieke effect van alcohol, maar met daaraan een extra rustgevend en ontspannend toegevoegd effect. De rode wijn met extra toevoeging mag de naam Château Cannabis niet dragen, omdat het volgens de wet slechts om een gearomatiseerde drank op basis van wijn gaat. Daarom heeft Raphaël de wijn ‘Burdi W.’ genoemd. 

Hulp van een Duits laboratorium

Zowel de cannabis, als de druiven voor de rode wijn, komen uit de streek Bordeaux. Echter is het volgens de wetgeving in Frankrijk niet toegestaan om de stof, die voor de aroma in de wijn nodig is, te onttrekken uit de hennep. Het verwerken van de bladeren en bloemen van de plant is namelijk verboden. Daarom moest de cannabis eerst naar een Duits laboratorium, voordat de fransman er wijn van kon brouwen.

Lees ook: Verrassend: als je dit toevoegt aan een goedkope rode wijn kun je ‘m lekkerder maken

Geheim recept

Raphaël houdt het recept voor de rode wijn met cannabis geheim, omdat hij vreest voor concurrentie. De streek kent namelijk een hoop wijnmakers, en De Pablo denkt dat deze mogelijk ook in de verleiding zouden kunnen komen om dit speciale ontspannende ingrediënt aan hun wijn toe te voegen. De wijnmaker heeft in totaal 10.500 flessen van €34 euro per stuk gemaakt. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | ANP
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant