rob de nijs Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Rob de Nijs blikt terug op afscheid: 'Het besef komt later’

Woensdagavond nam zanger Rob de Nijs in een bomvol Ziggo Dome afscheid van zijn fans. Nu blikt hij terug op deze emotionele avond: het besef dat het echt voorbij is, is er volgens hem nog niet.

De Telegraaf sprak De Nijs over zijn allerlaatste concert.

Rob de Nijs blikt terug op emotioneel afscheid

In 2019 kwam het hoge woord eruit: Rob de Nijs lijdt aan de verschrikkelijke ziekte van Parkinson. Dat betekende ook direct het einde van zijn carrière: “Mijn stem houdt zich fantastisch, ik zou nog jaren door kunnen. Maar door dit... houdt het op. En dat is een streep door de rekening”, vertelde hij toen aan De Telegraaf. Een afscheid zou er komen, maar daar zette de pandemie een streep door. Nu het eindelijk weer mogelijk was, verzamelden duizenden fans zich in de Ziggo Dome in Amsterdam. Op woensdagavond beleefden zij een emotionele avond, en zagen ze Rob de Nijs voor een allerlaatste keer optreden. De reacties waren lovend, en kippenvel en tranen werden niet geschuwd.

‘Het besef komt later’

Die emoties werden niet alleen door het publiek gevoeld: ook De Nijs’ familie liet de emoties de vrije loop. Rob zelf kan het nog niet helemaal geloven, zo blikt hij nu terug. Aan de Telegraaf vertelt hij het volgende: “Het idee dat het nu echt voorbij is, dat besef zal later wel komen.” Met veel liefde kijkt hij terug op de avond. “Toen ik door Jet [Robs vrouw, red.] van het podium werd gereden en terugging naar de kleedkamer, stonden daar toen de liftdeuren opengingen alle collega’s die hadden opgetreden in een soort erehaag op me te wachten. De hele avond, het was allemaal even lief. Het publiek op de eerste plaats. Ze stonden al voordat het doek opging!”

Genieten van pensioen

Ondanks de ziekte van Parkinson, is de zanger vastbesloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Er staan genoeg dingen om naar uit te kijken op de planning. “Ik ga me echt niet vervelen. We willen als een gezin een mooie reis gaan maken en er het beste van gaan maken. En misschien zing ik ook nog weleens wat in de studio. Als er een mooi nummer voorbijkomt, zou ik dat best nog willen opnemen, in alle rust en in m’n eigen tempo met de mensen met wie ik dat altijd heb gedaan.” Genieten van zijn pensioen zal hij dus wel doen.

Bron | RTL Boulevard

RedactieBrunopress
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden