Margriet logo
Rinke (58) is de winnares van Margriets modellenwedstrijd Beeld Fotografie Dana van Leeuwen, styling Sandra Kissels, visagie Sharde Kirioma, model: Rinke (Margriet covermodel)
Beeld Fotografie Dana van Leeuwen, styling Sandra Kissels, visagie Sharde Kirioma, model: Rinke (Margriet covermodel)

Rinke (58) is de winnares van Margriets modellenwedstrijd

Margriet heeft de winnares van haar covermodellenwedstrijd voor 55+ vrouwen onthuld: de 58-jarige Rinke Steutel siert de cover van het weekblad én het digitale magazine.

Vorig jaar zomer deed Margriet een oproep: het magazine ging op zoek naar nieuwe covermodellen van 55 jaar en ouder. Oudere modellen zijn ondervertegenwoordigd in de media en daar wil Margriet verandering in brengen. “Dat heeft de redactie geweten”, aldus Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen. “We kregen meer dan duizend reacties. Het laat zien dat de oudere doelgroep ernaar snákt om gezien en gehoord te worden. Margriet geeft hun graag dat podium.”

Prachtige grijze krullen

Uit de duizend inzendingen koos een vakkundige jury, bestaande uit schrijfster, presentatrice en voormalig model Daphne Deckers, Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen, Margriet’s chef mode Inge Truijens en styliste Sandra Kissels, zeven finalisten. Vervolgens mocht het publiek stemmen op hun favoriet, via Margriet.nl. “Rinke Steutel, met haar prachtige grijze krullen, kreeg veruit de meeste stemmen”, aldus Van Santen.

Een hele eer

Rinke Steutel: “Toen hoofdredacteur Helene mij belde met het nieuws dat ik de covermodellenwedstrijd had gewonnen, moest ik heel hard lachen. Winnaar van deze modellenwedstrijd, ík? Die had ik niet zien aankomen. Het is een hele eer om uit al die vrouwen gekozen te worden als het nieuwe covermodel van Margriet.”

Rinke siert de cover en modereportage van Margriet 7. Dit nummer ligt vanaf 2 februari 2023 in de winkels en is vanaf die datum online te bekijken op margriet.nl/editie/vandaag.

Redactie MargrietFotografie Dana van Leeuwen, styling Sandra Kissels, visagie Sharde Kirioma, model: Rinke (Margriet covermodel)

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden