B&B Vol Liefde Beeld RTL
Beeld RTL

Richard uit ‘B&B vol liefde’ vertrekt officieel naar Portugal

Richard, bekend van het tweede seizoen van B&B Vol Liefde, verlaat zijn geliefde eiland Texel nu echt om zich permanent te vestigen in Portugal. Nadat zijn vrouw overleed, vertrok hij jaren geleden naar dit zonnige oord.

Als je ‘B&B Vol Liefde’ hebt gezien, ben je vast bekend met de loods van Richard op Texel, vol met spullen. Op Instagram liet hij weten al een week bezig te zijn met het opruimen van de loods. Inmiddels is deze helemaal leeg. “Zo het zit erop. Loods leeg en de klus geklaard,” laat Richard op Instagram weten. Dat betekent dat hij er klaar voor is om richting Portugal te vertrekken. “Ik vond het afscheid nemen zwaar. Ga jullie vreselijk missen.” Hij laat Texel nu officieel achter zich.

Auto-ongeluk

Het is voor Richard te hopen dat deze reis voorspoediger gaat dan de reis naar Nederland die hij in augustus maakte. Daarbij raakte hij betrokken bij een auto-ongeluk. “Het is een lange rit, 2600 kilometer. Onderweg lag een balk op de weg middenin Parijs, die klapte onder mijn auto door. Ik dacht dat de wielen onder de auto vandaan waren. Halverwege Spanje had ik ook nog een dronken automobilist midden op de weg... Midden in het donker... Er was heel weinig verlichting en er reed een bus voor mij, maar die week uit, waardoor ik ook moest uitwijken,” vertelde hij in Humberto Op Zaterdag. Op een losse bumper en kapotte spiegel na, kwam Richard er zonder kleerscheuren vanaf. “Dat ik geen zware lading had, was mijn geluk. Anders was ik op z’n kant gevallen. Ik had dit nog nooit meegemaakt.”

De liefde

Wie niet mee zal gaan naar Portimão, waar Richard zijn eigen bed & breakfast heeft, is Simone. Op het eerste gezicht leek er een enorme klik te zijn tussen haar en Richard tijdens opnames van het programma, maar toen de camera’s niet meer draaiden gaf hij aan dat hij geen gevoelens voor haar had. Naar eigen zeggen gaat hij niet voor zilver, maar voor goud.

“Hij wil voor goud gaan, ik wil een diamant zijn. Ik wil shinen en iemand moet mij laten shinen. Dat doet hij niet,” vertelt Simone aan tafel bij Jinek. Ondanks de sneer die hij uitdeelde, heeft ze vrede met zijn beslissing. “Ik had het niet willen missen, Ik denk dat we heel goed bij elkaar passen. Misschien wel te goed. We hebben het zo leuk gehad, maar die ene factor is er niet en ik wil iemand die duizend procent voor mij gaat. Ik wil het hele pakket.”

Sanne van der LindenRTL

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden