Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Hekel aan zoenen in het openbaar? Dat zegt waarschijnlijk dít over je persoonlijkheid

hekel-aan-zoenen-in-het-openbaar-dat-zegt-waarschijnlijk-dit-over-je-persoonlijkheid.jpg

Sommige mensen hebben er absoluut geen probleem mee om in het openbaar met hun partner te knuffelen of zoenen, terwijl anderen er een ontzettende hekel aan hebben. Behoor jij tot deze laatste groep? Dan zegt dat aardig wat over je persoonlijkheid, zo blijkt uit een onderzoek van Dr. Choe Carmichael.

Zoenen in het openbaar

Of je wel of geen fan bent van PDA (public display of affection) zou allereerst te maken hebben met het gezin waarin je bent opgegroeid.  “In sommige gezinnen is het hartstikke normaal om dat te doen, terwijl het in anderen amper voorkomt. Zeker als je uit een ‘gebroken’ gezin komt en je ouders na hun scheiding geen nieuwe partner hebben gekregen, kan PDA iets vreemds voor je zijn.”

Lees ook: kantel jij je hoofd naar links of rechts tijdens het zoenen? Dat zegt iets over je emoties

Thrill-seeker

Ook je psychologische achtergrond zou een belangrijke rol spelen in het wel of niet houden van PDA. Wanneer je in het openbaar graag je liefde toont, zou dit erop kunnen wijzen dat je houdt van de aandacht die dit oplevert. Je bent dan een zogenaamde ‘thrill-seeker’. “Hier kan ook een element van exhibitionisme in zitten. Je hart gaat sneller kloppen en je lichaam wordt warmer van dit soort gedrag. Als je partner er ook nog eens van houdt, dan is dat natuurlijk hartstikke leuk,” aldus Carmichael.

Dominant zijn

Ben je juist gek op PDA? Dan kan dat een teken van dominantie zijn. Door je partner in het openbaar te zoenen en omhelzen laat je anderen zien dat hij of zij van jouw is. Je bent dan dus eigenlijk je territorium aan het afbakenen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock

Ook interessant