Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Dít is waarom collega’s zo belangrijk zijn voor je werkgeluk

dit-is-waarom-collegas-zo-belangrijk-zijn-voor-je-werkgeluk.jpg

Werkgeluk is één van de belangrijkste dingen op het gebied van werk. Er zijn verschillende factoren die er samen voor zorgen hoe gelukkig je je voelt op je werk: de werkzaamheden die je dagelijks uitvoert, het salaris, maar ook zeker je collega’s. Sterker nog: collega’s zijn misschien wel het allerbelangrijkste voor je werkgeluk.

Ook vertellen we je de eigenschappen van een goede collega.

Nieuwe collega’s

Nu zal het niet voor iedereen hetzelfde zijn, maar de kans is groot dat je je collega’s vaker ziet dan je vrienden, familie én zelfs je geliefde. Je kiest je collega’s helaas niet zelf uit. Na het solliciteren bij een nieuwe baan kom je in een nieuw team terecht en kan je alleen maar hopen dat je collega’s uiteindelijk aanvoelen als vrienden.

Werkgeluk

In het meest positieve geval kom je in een heel leuk team terecht met collega’s met wie je eindeloos kunt kletsen en lachen, maar waarmee je ook voldoende focus kunt hebben om hard te werken. Precies déze collega’s zorgen ervoor dat je met plezier naar je werk gaat, zij zorgen voor het werkgeluk. Natuurlijk heb je niet altijd zin om te beginnen aan een nieuwe werkdag, maar collega’s slepen je er altijd doorheen.

Ook als je problemen hebt in je relatie, zijn je collega’s vaak een stabiele factor om op terug te vallen. Jullie kennen elkaar door en door omdat je elkaar elke dag ziet. Waarschijnlijk hebben ze allang gezien dat je niet zo lekker in je fel zit.

Lees ook: Dít is volgens experts de reden waarom we onze collega’s zo missen

Eigenschappen van een goede collega

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat het niet klikt met een collega, maar dit betekent niet dat je geen goede collega kunt zijn. Als een collega deze onderstaande eigenschappen heeft, zou hij of zij een goede collega moeten zijn:

  • Altijd zijn of haar afspraken nakomen
  • Eerlijk
  • Behulpzaam
  • Betrouwbaar
  • Betrokken
  • Positief

Slechte eigenschappen van een collega zijn de kantjes ervan aflopen, werkzaamheden niet goed uitvoeren en niet geïnteresseerd zijn in elkaar.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NSMBL
Beeld | iStock

Ook interessant