Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Wat?! Eén op de vijf collega’s heeft seks met elkaar

vrouw-verrast.jpg

Op de redactie van een vrouwenblad en de bijbehorende website komen geregeld onderzoeken en persberichten binnen met een inhoud waarvan onze wenkbrauwen even omhoog schieten. Zoals deze pikante onthullingen over seks op de werkvloer.

We kennen ze allemaal: de geruchten over collega’s die na een vergadering of bedrijfsfeestje met elkaar een nummertje maken. En volgens dit onderzoek blijft het niet bij geruchten, maar is er vaker sprake van seks op (of rond) de werkvloer dan je denkt. Hoewel lang niet alle onderzoeksgevens en persberichten die we dagelijks binnenkrijgen helemaal honderd procent te vertrouwen zijn, willen we je deze resultaten toch niet onthouden. Al was het maar omdat je hierdoor even heel anders naar je collega’s gaat kijken. Wedden?

Avontuurtje op de werkvloer

Om te beginnen zegt één op de vijf van alle ondervraagden weleens seks te hebben gehad met een collega of een leidinggevende, zo blijkt uit onderzoek van acties.nl. De website deed onderzoek naar intimiteit op de werkvloer en ondervroeg hiervoor 1.068 werkende Nederlanders.

Erotische droom

Een ander opvallend resultaat? Maar liefst één op de vier ondervraagden heeft ooit spannend gedroomd over een collega. Dat betekent dat een kwart van de mensen dus weleens een erotische droom heeft (gehad) met een collega of leidinggevende in de hoofdrol.

Mannen (31%) dromen volgens het onderzoek trouwens bijna twee keer zo veel over een collega als vrouwen (18%). Interessant gegeven: als mannen ouder worden, neemt dat af. Vrouwen tussen de 40 en 49 jaar dromen opvallend genoeg juist vaker over spannende handelingen met collega’s. Dat we fantaseren over de mensen met wie we samenwerken, heeft volgens Vince Franke van de betreffende site een voor de handliggende verklaring: “Misschien is het niet zo gek om intieme gedachten te ontwikkelen over mensen met wie je het grootste gedeelte van de dag doorbrengt en die je vaak al jaren kent.”

Pikante praatjes

En als we niets doen met collega’s, dan praten we erover. Volgens het onderzoek zegt 23% van de ondervraagden op het werk vrijelijk te praten over de bloemetjes en de bijtjes. Ook hier doen mannen (29%) dat vaker dan vrouwen (16%). Slechts 5% van de mannen is zich op zijn werkplek anders gaan gedragen door de recente #MeToo-discussie.

Flirten of niet flirten: dat is de vraag

Glad ijs, flirten op de werkvloer. Of niet? Zo’n 7% van de ondervraagden zegt het weleens te doen, bijvoorbeeld voor een salarisverhoging, of om een extra klant of promotie binnen te halen. En ja, ook hier doen mannen dit (iets) vaker dan vrouwen: 8% tegenover 5%.

Te sexy voor kantoor?

Die ene collega op (te) hoge hakken en in iets te korte rokjes. Of die collega die bij de eerste zonnestralen zijn gebruinde torso en gespierde armen meteen in een iets te strak wit shirtje hijst. Van alle ondervraagden geeft gemiddeld 41% aan een collega die zich sexy kleedt op de werkvloer minder serieus te nemen. Deze keer zijn de rollen omgekeerd: vrouwen zijn hier een stuk strenger in (meer dan de helft) dan mannen (ongeveer een derde). Opvallend: bij de ondervraagde vrouwen van tussen de 30 en 39 jaar ligt dat percentage zelfs op 61% (tegen 34% van de mannen). Zes op de tien vrouwen nemen een te uitdagend geklede collega dus niet serieus.

Beeld: iStock

Ook leuk of interessant om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant