Relaties

Vrouwen zijn vaker ‘veel gelukkiger’ na een scheiding dan mannen

scheiden.jpg

Overweeg je om te gaan scheiden? Misschien helpt dit om de knoop door te hakken. Uit een enquête van The Times blijkt namelijk dat vrouwen zich veel vaker ‘veel gelukkiger’ voelen na een scheiding dan mannen.

In de enquête beantwoordden ruim duizend gescheiden vrouwen en mannen, met een gemiddelde leeftijd van 54 jaar, persoonlijke vragen over hun leven en waarom ze waren gescheiden. Uit de resultaten blijkt dat meer dan de helft van de Britse vrouwen (53 procent) zich ‘veel gelukkiger’ voelt na een scheiding. Tegenover een schamele 32 procent van de gescheiden mannen.

Gelukkiger als single

In de ondervraging viel op, dat vrouwen na een scheiding vaker positieve woorden zoals ‘blij’, ‘feest’ en ‘opwindend’ gebruikten. Mannen namen vaker termen als ‘mislukking’ en ‘teleurstelling’ in de mond. Vrouwen gaven ook vaker aan zich gelukkiger te voelen als single en niet op zoek te zijn naar een relatie (61 procent) dan mannen (47 procent). Mannen koesteren nog vaker gevoelens voor hun ex-partner dan vrouwen (in deze enquête zeventien procent tegenover acht procent). Terwijl mannen opvallend genoeg wel sneller weer aan het daten slaan.

Five year itch

De belangrijkste reden waarom mensen waren gescheiden, was dat een van de twee veranderd was. Van de ondervraagden gaf 49 procent aan dat hun partner was veranderd. Veertien procent gaf toe dat zijzelf een ander mens waren geworden. Maar de meeste huwelijken lopen stuk om meerdere redenen. De tweede meest genoemde reden waren, dat geen van beiden zich nog gelukkig voelden in de relatie. De derde oorzaak was dat een van de twee verliefd was geworden op iemand anders. En veel mensen haalden de beruchte ‘seven year itch‘ niet eens: een derde van de ondervraagden had na vijf jaar al een punt achter de relatie gezet.

Vrouwen doen langer over hun beslissing om te scheiden

De meeste mensen deden niet lang over hun beslissing om uit elkaar te gaan: meer dan de helft had binnen zes maanden de knoop doorgehakt. Vrouwen deden er wel langer over dan mannen en (weinig verrassend) ook mensen die langer getrouwd waren en mensen die kinderen hadden, namen meer tijd om over hun beslissing na te denken.

Bron | metro.co.uk
Foto | iStock

Ook interessant