Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Onderzocht: vrouwen kunnen letterlijk ziek zijn van verliefdheid

ziek-van-verliefdheid.jpg

Vrouwen die helemaal in de wolken zijn met hun nieuwe liefde, kunnen letterlijk ziek zijn van verliefdheid.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwen die verliefd zijn, een bepaald eiwit produceren dat het lichaam normaal gesproken aanmaakt om infecties te bestrijden.

Verliefdheid is als een virus

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in Los Angeles namen bloedmonsters af van 47 verliefde jonge vrouwen. Ze wilden daarmee kijken hoe de verliefde gevoelens van invloed zijn op de genen die het immuunsysteem beïnvloeden. Ze ontdekten dat het lichaam van de vrouwen het eiwit ‘interferon’ produceerde, dat normaal gesproken wordt ingezet om infecties te bestrijden.

Daling als de ‘ziekte’ afneemt

Zodra de liefde afneemt, neemt ook de concentratie van het eiwit af. “Ziek zijn van verliefdheid is dus niet alleen iets psychologisch. Het kan ook gepaard gaan met lichamelijke veranderingen”, zeggen de UCLA-wetenschappers.

Diagnose: verliefd

De bevindingen van het onderzoek zouden het mogelijk maken om in de toekomst via een bloedtest te meten of mensen wel écht verliefd zijn. Én wanneer het gevoel weer afneemt. De onderzoekers willen binnenkort gaan kijken of mannen ook aan deze ‘ziekte’ lijden.

Bron| The Times
Beeld| iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant