Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Opgelet: in september gaan de meeste mensen vreemd

vreemdgaan-populairst-in-september.jpg

Ben jij bang dat je partner vreemdgaat? Wees deze maand dan extra alert. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de meeste mensen vreemdgaan in september. We leggen je uit hoe dat komt. 

En om déze reden kunnen we dit jaar nog meer affaires verwachten.  

Vreemdgaan in september

Volgens seks- en relatiedeskundige Jessica Leoni is september een ‘gevaarlijke’ maand als het om vreemdgaan gaat. Aan de Britse Metro vertelt ze dat september de populairste maand is voor affaires en dat het ook wel ‘sekstember’ wordt genoemd. Volgens de deskundige heeft dat te maken met dat vakanties meestal een keerpunt zijn voor stelletjes. Vaak komen koppels dan pas tot de realisatie dat ze toch niet helemaal gelukkig zijn in hun relatie. Vervolgens keren we in september allemaal weer terug naar ons normale leven en werk, waarbij ook affaires op de werkvloer kunnen ontstaan. 

Meer affaires door de pandemie 

Volgens een datingwebsite die affaires ondersteund zouden de coronapandemie en de lockdowns dit jaar wel eens tot recordaantallen aan vreemdgangers kunnen leiden. Uit een rondvraag onder 2.000 gebruikers gaf 78 procent aan dat de terugkeer naar kantoor na al het thuiswerken een affaire makkelijker maakt. Ook is 54 procent door de coronacrisis anders naar hun relatie gaan kijken. Zo voelt 32 procent van de mannen en 34 procent van de vrouwen minder passie voor hun partner, sinds de lockdown.

Lees ook: Drie redenen waarom mensen vreemdgaan volgens een relatietherapeut

Andere populaire maanden 

September is overigens niet de enige maand waarin de kans op vreemdgaan groter is. Er is een lijstje gemaakt van maanden waarin de meeste tot de minste mensen vreemdgaan. Wanneer je in een goede relatie zit en loyaal bent naar elkaar, dan betekent dat uiteraard niet dat jij of je partner in september ineens vreemd zullen gaan. Maar mocht je je twijfels hebben, dan weet je dat je in deze maanden extra alert kunt zijn: 

 1. September
 2. Januari
 3. Februari
 4. Maart
 5. Oktober
 6. Juli
 7. Juni
 8. Mei
 9. April
 10. December
 11. November
 12. Augustus

Bron | Metro
Beeld | Getty Images

Margriet Podcast Onder Artikelbeeld

Nu op Margriet.nl: nieuwe afleveringen van ‘Mijn verhaal’ de podcast! In dit tweede seizoen van de indrukwekkende podcastserie gaan we wederom in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Met verhalen over verlies, bijzondere liefdes en ingrijpende ervaringen. Beluister vanaf 1 september iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Ook interessant