Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Van medicijnen tot pepers: deze vijf dingen wil je vermijden voor de seks

dingen-vermijden-voor-de-seks.jpg

Seks is leuk, maar het kan af en toe ook wat ongemakken met zich meebrengen. Zo kan een opgeblazen gevoel of droogte rondom je intieme zone je plezier tijdens een vrijpartij soms behoorlijk in de weg zitten. Deze vijf dingen kun je voorafgaande aan de seks daarom het beste vermijden. 

Want zonder deze zorgen kun je nog meer genieten tussen de lakens.

Vermijden van pittig eten voor seks

Als je al jarenlang met dezelfde partner bent is een toiletbezoekje of een scheet laten hopelijk geen groot obstakel meer. Met een nieuwe vlam, of iemand met wie je nog aan het daten bent is dat vaak een ander verhaal. Om ongemakken voor te zijn kun je voorafgaande aan de seks daarom pittig eten het beste vermijden. Dit zorgt namelijk vaak voor een opgeblazen buik en gasvorming. Als je daar in je hoofd druk mee bezig bent, kan dat je plezier tussen de lakens behoorlijk verstoren. Daarnaast kunnen die pepertjes, als je zelf hebt gekookt, redelijk lang aan je handen blijven zitten of er sporen rondom je mond achterblijven. En hoewel dat je seksleven misschien een letterlijke oppepper geeft, vinden de meeste mensen die hitte rondom hun intieme delen niet heel prettig.  

Pas op met antihistaminica

Slik jij medicatie om allergieën te onderdrukken, bijvoorbeeld tegen hooikoorts? Dat helpt je hopelijk goed tegen de werking van histamine, maar droogt naast het slijmvlies in je neus soms ook je intieme zone uit. En dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor een spannende vrijpartij. Mocht je midden in het hooikoortsseizoen zitten of echt niet zonder antihistaminica kunnen, kijk dan of hulpmiddelen, zoals glijmiddel een oplossing kunnen bieden.

Niet scheren 

Scheer jij je graag voor de seks, zodat alles er glad bij staat? Dat kun je toch beter niet te vlak voor je vrijpartij doen. Door het scheren ontstaan er namelijk vaak kleine sneetjes en scheerbultjes op je huid. Dit zorgt ervoor dat je huid gevoeliger is en dat je sneller infecties op kunt lopen. Daarom kun je je het beste één dag eerder scheren.

Lees ook: 9 bizarre en vreemde feitjes over seks (die bijna niemand gelooft)

Effect van alcohol

Raak jij met een glaasje op al snel in de stemming om met je partner of nieuwe vlam tussen de lakens te duiken? Wees dan gewaarschuwd. Hoewel alcohol je wel kan helpen om te ontspannen, zorgt een glaasje te veel ervoor dat je moeilijk tot je hoogtepunt kunt komen. Zowel bij mannen als bij vrouwen.

Zoete voedingsmiddelen als voorspel 

Wordt het een spannende avond en heb je grootste plannen met chocolade tijdens het voorspel? Klinkt leuk, alleen voedingsmiddelen met suiker erin kunnen sneller leiden tot een schimmelinfectie. We willen de pret niet bederven, maar nu weet je in ieder geval wat de risico’s kunnen zijn. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.               

Bron | Vriendin.nl, Women’s Health
Beeld | Getty Images

Ook interessant