Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Van complimentjes tot risico’s: 7 verschillen tussen mannen en vrouwen in de liefde

7-verschillen-tussen-mannen-en-vrouwen-in-de-liefde.jpg

Natuurlijk willen we niet meteen terugvallen in stereotypes, maar het is je vast wel eens opgevallen dat er best wat verschillen tussen mannen en vrouwen zijn op het gebied van de liefde. Van hoe snel we verliefd worden tot ‘ik hou van jou’ zeggen: dit zijn de opvallendste verschillen.

Merk jij veel verschillen tussen man en vrouw in het dagelijks leven?

1. Mannen worden sneller verliefd

Misschien heb je het ook weleens meegemaakt tijdens een date met een potentiële mannelijke partner: hij kreeg véél sneller last van vlinders in zijn buik dan dat jij ze had. Nu blijkt dat dat helemaal niet zo verrassend te zijn: een van de opvallendste verschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van de liefde is namelijk dat mannen sneller verliefd worden dan vrouwen. Naast dat mannen eerder door een roze bril gaan kijken, verwerken ze vaak ook sneller een break-up. Dus dáárom zijn ze vaak zo snel toe aan een volgende partner.

2. Vrouwen geven meer complimenten

Valt het je op dat jij degene in de relatie bent die de complimentjes uitdeelt, in plaats van ontvangt? Het kan misschien vervelend overkomen, maar het is helemaal niet zo gek als je een relatie hebt met een man. Vrouwen geven namelijk meer complimentjes aan anderen, zodat diegene een zelfverzekerder gevoel krijgt. Bij mannen is dit juist andersom, zij willen juist niet slijmerig of opdringerig overkomen, en houden dat gevoel daarom sneller voor zichzelf. Zonde, toch?

3. Vrouwen praten meer over hun gevoel

Weer één van die verschillen tussen mannen en vrouwen die cruciaal kunnen zijn in de liefde. Doordat vrouwen meer in contact staan met hun emoties, praten ze meer én makkelijker over hun gevoelens. Dat komt omdat emoties en taal zich in hetzelfde hersengebied bevinden. Iets wat bij mannen niet zo is; hun brein is net wat anders samengesteld. Je kunt daarom aan de meeste mannen ook beter vragen waar ze aan denken dan wat ze voelen. Op die vraag kunnen ze vaak een stuk gemakkelijker antwoord geven.

4. Mannen nemen eerder risico’s

Een verschil wat je wellicht ook niet voor het eerst hoort. Mannen nemen namelijk meer en sneller een risico. Nu denk je hierbij misschien aan een grote investering of beslissing, maar dit is ook te zien in de liefde. Soms komt een man namelijk ineens zijn nieuwe droomvrouw of -man tegen, en kan alles ineens heel erg snel gaan. En voor een vrouw kan dat soms iets té snel aanvoelen.

Lees ook:
Opvallend: het aantal mensen dat dagelijks seks heeft is tijdens corona verdubbeld

5. Vrouwen leggen de focus op meerdere dingen

Misschien valt het je weleens op als je in gesprek bent met een vriendin: de gespreksonderwerpen gaan alle kanten op. Dit gebeurt doordat vrouwen minder de focus op één bepaald onderwerp kunnen leggen. Ook op het gebied van gesprekken zijn vrouwen echte multitaskers en kunnen er zo drie gespreksonderwerpen tegelijk over de tafel vliegen. Bij mannen ligt dit iets anders. Mannen onder elkaar kunnen bijvoorbeeld best lang over een voetbalwedstrijd in gesprek zijn, terwijl jij al lang was begonnen over hoe lekker die ene pasta van gisteren wel niet was.

6. Mannen zeggen eerder ‘ik hou van jou’, maar vrouwen zeggen het vaker

Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten, tóch? Zo durven mannen eerder dan vrouwen het hoge woord eruit te gooien dan vrouwen. Maar vrouwen nemen uiteindelijk de leiding als dit liefdevolle zinnetje geen onbekende meer is. Uit onderzoek blijkt wel dat als een man door heeft dat het liefdevolle zinnetje veel voor zijn partner betekent, hij dit ook vaker zal gaan zeggen. Wat líef!

7. Voor mannen voelt de liefde vaker niet wederzijds 

Het laatste maar zeker niet onbelangrijkste verschil is dat mannen vaker dan vrouwen het gevoel hebben dat hun liefde maar eenrichtingsverkeer is. Iets wat ook vaak voorkomt is dat mannen liefde en lust door elkaar gaan halen, en daardoor kan er natuurlijk verwarring ontstaan. Jammer, vooral omdat ze vaak niet zo gemakkelijk over gevoelens praten.

Bron | NSMBL, Alletop10lijstjes
Beeld | Getty Images

Ook interessant