Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Verliefd worden zonder échte ontmoeting gebeurt steeds vaker

verliefd-worden-zonder-echte-ontmoeting-gebeurt-steeds-vaker.jpg

Momenteel is het wat lastiger om een potentiële partner in het echt te ontmoeten. Sterker nog, veel singles vinden het een grote afknapper om de lockdown regels te overtreden en in het echt af te spreken. Toch gebeurt het steeds vaker dat singles verliefd worden zonder een ontmoeting.

Uit onderzoek blijkt dat veertig procent van de singles erin geloven dat de vonk tijdens het online daten kan overslaan.

Beter leren kennen

Datingservice Lexa deed onderzoek onder ruim 1.000 members en hun kijk op (online) daten gedurende de intelligente lockdown, van 5 mei tot 11 mei. Dat een groot gedeelte van de vrijgezellen er zo over denkt, is niet gek, omdat meer dan eenderde nu nóg zorgvuldiger naar profielen van andere singles kijkt. Eerder was er nog een trend van vluchtige afspraken, nu nemen singles online meer de tijd om hun potentiële liefde beter te leren kennen.

Verliefd worden zonder ontmoeten

In de huidige 1,5-meter samenleving is het lastig om op zoek te gaan naar de liefde. Zo zegt één op de drie singles meer na te denken over hun (liefdes)leven en prioriteiten. Daarnaast reflecteren ze meer. Gedachten, emoties en toekomstdromen blijven daarbij niet onbesproken tijdens het online daten. Er is een top vijf gemaakt met de meest populaire gespreksonderwerpen:

  1. De huidige corona crisis
  2. Gevoelens en emoties
  3. Ideeën voor de eerste ‘echte’ first date
  4. Reizen
  5. Films en series

Lees ook: Bij deze drie sterrenbeelden heb je de meeste kans op een partner die trouw is

Aandacht

Ook bleek dat men niet alleen tijdens, maar ook ná de intelligente lockdown de manier van daten aan te willen passen. Eén op de drie singles geeft aan meer behoefte te hebben aan oprechtheid en authenticiteit in relaties, dan voorheen. Ook nemen ze voor om elkaar eerst beter te leren kennen online voordat ze op date gaan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | VIVA
Beeld | iStock

Ook interessant