Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Vaak afgeleid tijdens seks? 6 tips die je gaan helpen

afgeleid-tijdens-seks.jpg

Dwalen jouw gedachten weleens af tijdens de seks? Heel normaal, maar het kan de vrijpartij wel enigszins verstieren. Zonde, want seks is zo gezond – zowel mentaal als fysiek. Met de volgende tips voorkom je dat je afgeleid raakt tijdens seks.

En dat komt je algehele seksleven ten goede.

Tips als je vaak afgeleid raakt tijdens seks

Je hebt seks, maar zit met je hoofd bij heel iets anders. Je boodschappenlijstje, dat mailtje over werk en o ja, . Heel menselijk, maar wel vervelend. Afgeleid raken tijdens seks kan namelijk grote invloed hebben op je algehele seksleven. Goed idee dus om te proberen om de volgende tips toe te passen.

Digitale detox

Heb jij een tv op de slaapkamer en neem je je telefoon altijd mee naar bed? Zet voor je seks hebt alle apparaten uit of op stil. Die serie op de achtergrond en die binnenkomende berichtjes zijn nu even niet belangrijk en zelfs enorm hinderlijk.

Communiceer

Als je niet volop geniet, is de kans groter dat je gedachten afdwalen. Communiceer dus met je partner. Zeg wat je lekker vindt. Het is heel belangrijk dat jullie hier tijdens seks over kunnen praten, zodat er een relaxte, onbevangen sfeer ontstaat.

Lees ook:
Minder stress en meer zelfvertrouwen? Probeer déze manier van masturberen eens

Mastuurbeer vaker

Om te weten én te communiceren wat je lekker vindt, is het belangrijk om je lichaam goed te kennen. Door te masturberen focus je je volledig op jezelf en geef je je zelfvertrouwen een boost. Want hoe beter je in contact met je lichaam staat, hoe beter je in je vel zit. En hoe zelfverzekerder je in bed bent, hoe kleiner de kans is dat je afgeleid raakt.

Probeer iets nieuws

Misschien is de spanning tussen de lakens een beetje weg. Als je je verveelt, dwalen je gedachten ook eerder af. Houd het dus spannend door ook eens iets nieuws te proberen. Andere standjes, dirty talk of speeltjes, bijvoorbeeld.

Lees ook:
Je nachtrust opkrikken? Déze seksstandjes helpen je om beter te slapen

Doe een ademhalingsoefening

Even diep in- en uitademen. Heb je dat al weleens geprobeerd tijdens seks, als je merkt dat je gedachten afdwalen? Een ademhalingsoefening kan je goed kalmeren én doen focussen op wat er nu gebeurt. Dus adem bijvoorbeeld vier seconden in en vier seconden uit. Geen zorgen, dit kun je gewoon tijdens seks en in je hoofd doen. Het hoeft de pret dus niet te bederven. Integendeel.

Focus op kleine details

Hoe voelt de huid van je partner? Wat voor geluiden maakt hij of zij? Door op die kleine details te letten, kom je nog meer in het moment. Wees dus mindful tussen de lakens.

Bron | Metro UK
Beeld | Getty

Ook interessant