Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

5 tips om onenigheid over de inrichting van jullie huis te voorkomen

ruzie-over-het-interieur-5-tips-om-onenigheid-over-de-inrichting-te-voorkomen.jpg

Voor veel mensen is het de eerste serieuze stap in hun relatie: samenwonen. En dat brengt ook een heleboel leuke dingen met zich mee. Maar er moeten ook compromissen worden gesloten, bijvoorbeeld over de inrichting. Want het is natuurlijk wel de bedoeling dat jullie je er beiden thuis voelen.

Met deze vijf tips voorkom je onenigheid over de inrichting:

1. Maak een moodboard

Kom je er samen maar niet uit als het om het interieur gaat? Dan kan het maken van een moodboard jullie helpen. Zo werkt het: maak beiden, zonder dat je elkaar beïnvloedt, een moodboard dat jouw smaak weerspiegelt. Leg vervolgens de moodboards naast elkaar en focus je vooral op de overeenkomsten. Zo krijg je een goed beeld van wat je partner wel en juist niet mooi vindt. Misschien ligt jullie smaak wel dichterbij elkaar dan je denkt.

2. Voorkom een overschot aan spullen

Als jullie allebei al eerder op jezelf hebben gewoond, is de kans groot dat je samen héél veel spullen hebt. Bedenk daarom vooraf welke spullen je kunt missen. Zo heb je uiteindelijk minder spullen die je moet verhuizen en houd je meer ruimte in jullie nieuwe huis over.

Lees ook: Zo pas je gedroogde bloemen stijlvol toe in je interieur

3. Kies allebei drie favoriete items

Als jullie smaken niet helemaal matchen, kun je ervoor kiezen allebei drie favoriete items te kiezen. Deze drie items mag je dan meenemen en krijgen een plekje in jullie nieuwe huis. Zo heb je op een eerlijke manier een compromis met elkaar gesloten.

4. Kies allebei een item dat je echt lelijk vindt

Zijn er meubelstukken bij van je partner die je absoluut niet in huis wilt? Dan kun je ervoor kiezen om allebei een item uit te kiezen dat je echt lelijk vindt. Deze krijgt dan geen plaatsje in jullie nieuwe huis. Dat kan voor je partner misschien lastig zijn, maar zo voorkom je dat je hier later onenigheid over krijgt.

5. Ga samen shoppen

Er is natuurlijk niks leuker dan samen de nieuwe meubels voor jullie nieuwe huis uitzoeken. Daarnaast voorkom je op deze manier dat je partner thuis komt met iets wat je echt niet mooi vindt. Dus maak er samen een leuk en gezellig dagje uit van.

Deze roségouden pannenset staat prachtig in elke keuken. Bestel het met korting in de Margriet Shop.

 

 

Bron | Eigen huis & tuin
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant