Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

De eeuwige strijd tussen de seksen: wie is nou écht asocialer in het verkeer?

agressie-in-auto.jpg

Zijn het zoals wij altijd al dachten: de mannen? Of toch de vrouwen? Het is eigenlijk vragen naar de bekende weg.

Dat mannen zich vreselijk aan kunnen stellen als ze ziek zijn is geen geschreven feit. Toch hebben wij vrouwen het daar maar zwaar mee te verduren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat ze maar één ding tegelijk kunnen. Allemaal fijne clichés. Maar, uit onderzoek is gebleken dat één van de vele clichés toch echt waar blijkt: mannen zijn asocialer in het verkeer.

Asociaal in het verkeer

Eindelijk is er dan echt bewijs: mannen zijn sneller geneigd om eens flink uit te barsten in de auto. Een middelvinger naar een weggebruiker, of een scheldwoord hier en daar blijkt toch vaker voor te komen bij mannen, dan bij vrouwen. Zo blijkt uit onderzoek van autoverzekering.nl.

Het lijkt hierbij voornamelijk te gaan om mannen tussen de veertig en negenenveertig jaar. Ruim 48 procent heeft aangegeven wel eens ruzie te hebben gehad met een andere weggebruiker. Dit tegenover 24 procent bij vrouwen. En gemiddeld één op de drie van deze mannen heeft een aanvaring gehad in het verkeer. Iets te snel op de teentjes getrapt, heren!

Vrouwen rijden veiliger

Om er nog maar even op door te gaan: vouwen rijden over het algemeen veiliger dan mannen. Gemiddeld 77,9 procent van de vrouwen heeft aangegeven dat ze altijd voorzichtig zijn als ze alleen in de auto zitten. Bij mannen gaat dit om 70 procent. Better safe than sorry!

Bron: autoverzekering.nl
Beeld: iStock

 

Ook interessant