Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Opgevoed door een sterke moeder? Déze eigenschappen heb je van haar

sterke-moeder-deze-eigenschappen-heb-je-van-haar.jpg

Ze is degene die je troost als je verdrietig bent, je complimenten geeft als je je onzeker voelt en altijd onvoorwaardelijk achter je staat. Als kind kun je heel veel van je sterke moeder leren. Op Nieuwetijdskind.com schreef Alexa Erickson een artikel over acht eigenschappen die je leert wanneer je wordt opgevoed door een sterke moeder.

En als je een sterke moeder hebt, kun je de volgende eigenschappen zeer goed waarderen.

1. Onafhankelijk

Een sterke moeder leert haar kinderen dat niemand de mogelijkheid mag hebben om voor jou te bepalen wat voor jou goed voelt en wat niet. Beslissingen over je leven, je geluk, succes en welbevinden liggen bij jou. Van verliefd worden tot een gezin stichten, van het opbouwen van een carrière tot het kiezen van vrienden en hobby’s die je leuk vindt om te doen.

2. Zelfliefde

Naarmate je ouder wordt, laat je minder dingen toe die jou negatief beïnvloeden. Je geeft simpelweg geen aandacht aan negatief geladen mensen, mislukte relaties en moeilijke omstandigheden. Je blijft gewoon bij jezelf, omdat je moeder je heeft geleerd dat als je vooruit wil gaan, de weg er naartoe allang is uitgestippeld.

3. Onbaatzuchtigheid

Hoe ziek je ook was, je moeder stond voor je klaar om je te verzorgen. Ze was en is er altijd voor je: geen probleem is te groot of te klein. Daarnaast maakt ze alles bespreekbaar en gaf ze toen je kind was al haar tijd om voor je te zorgen zonder te klagen. Alles kwam voort uit onvoorwaardelijke liefde. Doordat jouw moeder er altijd voor je was en zichzelf in jou verplaatste, heb je ook geleerd om jezelf in anderen te verplaatsen.

Lees ook:
Déze sterrenbeelden matchen het best in een moeder-dochterrelatie

4. Genieten van kleine dingen

Je moeder heeft je geleerd dat je altijd moet genieten van de kleine dingen. Zelfs in de donkere dagen vond ze een glimlach die jou een gevoel gaf van pure liefde en vreugde. Dat er altijd hoop is en je nooit moet opgeven, heeft ze jou meegegeven.

5. Reflecteren

Hoewel je in het leven jezelf weleens kunt verliezen, heeft jouw moeder je geleerd altijd de weg terug te vinden naar jezelf. Een sterke moeder geeft ondanks het gevoel van pijn en verdriet nooit op. Daarom is het onbeperkt houdbaar om trouw aan jezelf te blijven en altijd goed naar jezelf te blijven kijken.

6. Je bent net zo goed hard als zacht

Misschien kun je het je niet herinneren dat je je moeder hebt zien huilen, maar dat betekent niet dat ze geen gevoel heeft. Een sterke moeder vindt altijd haar kracht terug in haar vermogen om alles bij elkaar te houden. Ze leerde jou hiermee dat je je leven met opgeheven hoofd moet accepteren, maar ook je relaties te onderhouden met mensen die voor jou belangrijk zijn.

Lees ook:
10 tekenen dat je meer op je moeder lijkt dan je denkt

7. Begrip van echte liefde

Alles wat je doormaakt, van een gebroken hart tot een ruzie met een vriendin, heeft je moeder op z’n minst al twee keer beleefd. Je slaat haar advies nooit in de wind, omdat je van haar leerde wat echte liefde is.

8. Vooruit kijken

Omdat jouw moeder nooit heeft stilgestaan bij een gemiste kans, weet jij ook dat dit verspilde moeite is. Je weet dan ook dat zeuren over een bepaalde situatie helemaal niks oplost. Je accepteert de situatie zoals ie is en je doet vervolgens je best om deze te veranderen.

Bron | Nieuwetijdskind.com
Beeld | iStock

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Ook interessant