Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

4x waarom zo veel stellen uit elkaar gaan in januari

uit-elkaar-gaan.jpg

In januari zetten we niet alleen onze kerstboom de deur uit, het is ook onze relatie die we   aan de wilgen hangen. Januari blijkt namelijk dé maand te zijn waarin stellen massaal uit elkaar gaan. Maar waarom is dat toch zo?

Als we onderzoekers moeten geloven, zijn hier vier redenen voor.

1. We willen wachten tot na de feestdagen

Met al die feestdagen is december nu niet echt een leuke maand om een echtscheiding aan te vragen. Veel mensen wachten daar dan ook mee tot na de jaarwisseling. Ze willen hun kinderen en familie nog een leuke kerst bezorgen vóórdat de bom barst.

2. Nieuw jaar, nieuwe kansen

Veel mensen zien het nieuwe jaar als een nieuw begin. Alles wat momenteel niet lekker loopt in hun leven, willen ze in het nieuwe jaar graag anders aanpakken. Hier horen ook relaties bij die niet meer goed voelen.

Lees ook: deze relatiedoelen zou je volgens experts op je lijst met goede voornemens moeten zetten

3. De januaridip

Hoewel de decembermaand vaak hartstikke gezellig is, is het ook een drukke maand die veel stress kost. Het is dan ook niet zo gek dat ons humeur in januari een beetje naar beneden gaat. Oude ergernissen steken weer de kop op, er is weer werkstress en dan moeten we van onszelf vaak ook nog eens gezonder leven en meer sporten. Al deze struggles zorgen voor spanningen in onze relaties.

4. Vakantie

Naast december, worden er ook in september opvallend veel echtscheidingen aangevraagd. Een periode zonder werk en verplichtingen leidt blijkbaar tot bezinning. Daarnaast breng je veel meer tijd samen door dan in de rest van het jaar, waardoor je beter de kans krijgt om je relatie te evalueren. Voor sommige koppels loopt dit niet altijd goed af.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Fox business, Standard.co.uk
Beeld | iStock

Ook interessant