Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Sonja: ‘Ze had mijn vriend op een datingsite gezien, in zijn profiel stond: kinderwens’

kinderwens.jpg

Sonja (52) ontdekte dat haar vriend op een datingsite stond. En alsof dat al niet erg genoeg was, bleek hij ook nog een kinderwens te hebben.

“Mijn vriend en ik hebben elkaar ontmoet via een datingsite toen we beiden achter in de dertig waren. We hadden allebei een kinderwens en omdat het zo goed ging tussen ons, gingen we al snel aan de slag om onze wens in vervulling te laten gaan.

Kinderwens loslaten

Alleen ging dat minder makkelijk dan we hadden gehoopt. Drie jaar later waren we twee miskramen en veel verdriet verder. Uiteindelijk besloten we gezamenlijk dat we onze wens naast ons neer zouden leggen. Geen kinderen betekende ook meer tijd voor onze eigen ontwikkeling en onze grootste passie: reizen.

Lees ook:
Dít zijn de signalen dat je partner verandering wil (en zo ga je er mee om)

‘We waren gelukkig, dacht ik’

Dat ging jarenlang goed. We zagen veel van de wereld en maakten veel spontane uitstapjes. Heel af en toe kwam het verdriet van het niet hebben van een kind nog wel naar boven, maar daar konden we goed over praten. We waren gelukkig, dacht ik. Totdat twee jaar geleden een vriendin me confronteerde met het feit dat ze mijn vriend op een datingsite had gezien. Alsof dat al niet pijnlijk genoeg was stond er achter de vraag: ‘Kinderwens? Ja!’ Dat antwoord was een stomp in mijn maag. Ik heb letterlijk overgegeven.

‘Hoe kon hij me zo bedriegen?’

Hoe kon hij me op deze manier bedriegen? Toen ik hem ermee confronteerde, stortte hij in. Hij schaamde zich diep. Had me niet durven vertellen dat zijn kinderwens plotseling weer was opgelaaid. Ik was zó gekwetst, dat we een aantal maanden uit elkaar gingen om onze gedachten op een rijtje te zetten. Inmiddels praten we met een relatietherapeut. Mijn vriend doet echt álles om zijn spijt te betuigen. Ik ben de vrouw voor hem, zegt hij. En die kinderwens? Dat was een bevlieging, hij wist het allemaal even niet meer. Maar ik weet niet of het nog echt goed komt tussen ons.”

Tekst | Jessica van Zanten

Beeld | Getty

Ook interessant