Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Nog steeds single? Misschien komt het doordat je te vroeg geboren bent

nog-steeds-single-misschien-komt-het-doordat-je-te-vroeg-geboren-bent.jpg

Bizar, maar waar: het feit of je te vroeg geboren bent of niet lijkt een connectie te hebben met je liefdesleven. Althans, dat beweren onderzoekers van de Warwick Universiteit. Te vroeg geboren baby’s kunnen later namelijk moeilijker een partner vinden.

Gelukkig is er niet alleen maar slecht nieuws.

Minder kans op een relatie

De wetenschappers vergeleken 21 studies die vroeggeboortes en relaties met elkaar vergeleken. En de resultaten bevatten slecht nieuws voor vroeggeboren baby’s: zij kunnen namelijk minder goed een partner vinden. Deze mensen hebben 28 procent minder kans op het krijgen van een relatie, en 22 procent minder kans om zelf vader of moeder te worden. Bij extreem vroeggeborenen, dus 28 weken of minder, was deze kans nog minder groot.

Lees ook:
Deze vragen mag je niet vergeten te stellen tijdens een eerste date

Teruggetrokken persoonlijkheid

Dit heeft er alles mee te maken dat mensen die te vroeg geboren zijn vaak meer verlegen en teruggetrokken zijn dan mensen die op of na de uitgerekende datum worden geboren. Hierdoor is het moeilijker om contact te leggen en relaties aan te gaan. De fysieke problemen die soms ontstaan bij vroeggeboorte hadden geen effect op het vinden van een partner.

Goed nieuws

Maar, er is ook goed nieuws: de kwaliteit van de relaties van te vroeg geboren baby’s is wel gewoon net zo goed als bij anderen. Het is dus niet zo dat zij ook in een relatie meer moeite moeten doen. Het duurt alleen iets langer voordat ze de juiste persoon hebben gevonden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Welingelichtekringen.nl
Beeld | iStock

Ook interessant