Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Waarom ‘screendipping’ tijdens een film funest kan zijn voor je relatie

film-kijken-relatie-screendipping.jpg

Het is heerlijk om met je partner op de bank te krullen en een film te kijken. Maar spiek jij tussendoor ook op je telefoon? Dan kan dat funest zijn voor je relatie, blijkt uit onderzoek.

Screendipping is wanneer je van het ene scherm naar het andere scherm gaat. Van je tv naar je telefoon, bijvoorbeeld. En da’s geen doodzonde, maar wel irritant voor de ander als je hebt afgesproken samen iets te gaan kijken.

Ruzies

Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat je een ongelukkigere relatie en meer ruzies kunt krijgen als één van jullie aan screendipping doet. Als jij in plaats van de film verzeild raakt in je telefoon, lijkt het namelijk alsof je je telefoon belangrijker vindt dan degene met wie je de film kijkt. Je praat dan wel niet met elkaar, maar alsnog doe je zo’n film kijken sámen. Niets vervelender dan iemand die tijdens de film constant vraagt wat er gebeurd is en wie wie is, omdat-ie niet oplet. Dit lijken kleine ergernissen in een relatie, maar het onderzoeksresultaat liegt er dus niet om.

Telefoon stil, tv aan

Het kan dus geen kwaad om er de volgende keer op te letten, zeker als één van jullie zich eraan stoort. Zet je telefoon desnoods op stil en leg ‘m in een andere kamer, als je de verleiding echt niet kunt weerstaan. Zo geniet je meer van elkaar én van de film.

Bron | PureWow
Beeld | iStock

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant