Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Relatietherapie werkt vaak niet

relatietherapie-jpg.jpg

Koppels die in relatietherapie gaan, hebben hier vaak weinig baat bij. Relatietherapie heeft namelijk vaak een averechts effect. Britse onderzoekers menen dat het juist het einde van de relatie kan betekenen.

relatietherapie.jpgAanschuiven bij de relatietherapeut wordt vaak in verband gebracht met falen en verslagenheid. De echtparen voelen zich zwak en hebben het gevoel dat ze gefaald hebben in de relatie.

Zodra koppels het gevoel hebben dat ze gefaald hebben, is het eigenlijk al te laat om de relatie nog te redden. Ook zorgt de relatietherapeut vaak voor het gevoel dat de relatie al voorbij is.

Voor dit onderzoek werden koppels met een lange relatie, gevolgd voor een periode van drie jaar. Veel koppels denken dat relatieproblemen het best op te lossen zijn in gesloten kring, zonder hulp van buitenaf. Relatietherapie wordt namelijk toch nog vaak als taboe gezien.

Uit onderzoek komt naar voren dat de digitale mogelijkheden van relatietherapie misschien meer uitkomst bieden voor veel stellen. Mensen hebben namelijk liever een dienst die vertrouwelijk, ogenblikkelijk en informatief is, in plaats van face-to-face.

Bron: Nu.nl

Ook interessant