Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Dit is de reden dat veel relaties uit gaan in het voorjaar

dit-is-de-reden-dat-je-relatie-uit-gaat-in-het-voorjaar.jpg

Gaat in jouw omgeving ook de ene na de andere relatie uit in het voorjaar? Of heb je er zelf net een punt achtergezet? Dan ben je niet de enige. In het voorjaar is de kans namelijk groter dat je relatie uit gaat. 

Er is een logische reden voor dat je juist in de lente je relatie beëindigd. 

Relatie uit in voorjaar

Ook in showbizzland worden veel koppels niet gespaard; de ene na de andere relatie gaat uit rondom het voorjaar. Het lijkt wel alsof er iets in de lucht hangt. Maar waar ligt dit dan precies aan? Psycholoog Jacqui Manning stelt dat dit komt door de winter. Tijdens de winter ben je relatief vaak veel meer samen je partner, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Hierdoor ben je niet bezig met je relatie beëindigen. Zodra het voorjaar begint, verschuift je focus van je partner en ga je meer andere dingen doen. Je krijgt het vaak drukker, waardoor je weer minder tijd vrijmaakt voor elkaar. 

Lekkerder in je vel 

Daarnaast zorgt het voorjaarszonnetje er ook voor dat je uit een mogelijk winterdipje komt. Je gaat je lekkerder in je vel voelen en bent zekerder van jezelf.  Dit zorgt ervoor dat je meer positieve energie krijgt. Van de eerste zonnestralen krijgt je meer vitamine D en endorfine binnen waardoor je geluksgevoel een boost krijgt. Hierdoor sta je meer open voor nieuwe ervaringen. Er is in het voorjaar meer te doen buiten de deur, en de kans is dus ook groot dat je hier meer zin in hebt dan wanneer het buiten grauw is. Je gaat sneller dingen los van je partner doen en voelt je een stuk vrijer. En ook de angst voor een eenzame kerst en een single oud en nieuw zijn in het voorjaar nog lang niet aan de orde.  

Lees ook: Zó lang duurt het volgens relatie-experts om over je ex heen te komen

Seizoensgebonden

Het is dus geen toeval dat zo veel stellen uit elkaar gaan tijdens de start van de lente. Ook schijnt het zo te zijn dat je rondom de winter juist weer sterker naar een relatie verlangt – dat kan zelfs worden teruggebracht naar Darwins evolutietheorie. Net als andere dieren zoeken wij elkaar eerder op tijdens de koude wintermaanden. Dit omdat de kans groter is dat je de kou overleeft als je samen bent. Maar natuurlijk hoeft jouw relatie niet door een bepaald seizoen beïnvloed te worden. Zolang je tijdens het voorjaar genoeg tijd voor elkaar vrijhoudt en er juist ook gezellig samen op uit gaat, is de kans groot dat jullie nog lang gelukkig zullen blijven.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Cosmopolitan, Femme, Glamour
Beeld | iStock

Ook interessant