Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Dít zijn de 6 populairste seksfantasieën (en dít betekenen ze)

seksfantasieen.jpg

Hoe goed je relatie ook is, een beetje fantaseren kan nooit kwaad. Integendeel, het is juist hartstikke normaal om te fantaseren over seks. Iedereen doet het, en veel vrouwen blijken zelfs dezelfde seksfantasieën te hebben. We zetten de populairste fantasieën voor je op een rij en we vertellen je wat deze fantasieën over je leven zeggen.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen zich wel een stuk schuldiger voelen wanneer ze fantaseren over seks. Maar liefst 25 % van de vrouwen geeft aan zich te schamen over hun seksfantasieën, terwijl maar 8 % van de mannen zich wat beschaamd voelen hierover.

Liefdevolle seks

Een van de meest voorkomende seksfantasieën is de fantasie waarin het er romantisch en lief aantoe gaat in de slaapkamer, een beetje zoals in een romantische film. Bloemen, kaarsjes en zijden lakens zijn hierbij geen uitzondering. Deze fantasie kan betekenen dat je graag meer liefde en zachtheid in je relatie wilt, of toe bent aan meer stabiliteit en regelmaat in je leven.

Seks met een vrouw

Ook al ben je hetero, je fantaseert soms wel over seks met een vrouw. Je vindt het ergens heel opwindend om erover na te denken hoe het zou zijn om seks te hebben met iemand van hetzelfde geslacht, maar in het echte leven zou je de behoefte niet hebben. Dit kan betekenen dat je wel wat meer uitdaging wilt – of het nou op het gebied van seks of bijvoorbeeld op het gebied van werk is.

Pikante pakjes

In deze veelvoorkomende fantasie fantaseer je over het dragen van spannende pakjes, zoals een uniform, of een kanten setje met jarretels. Ook het schoolmeisjes uniform vinden velen opwindend, blijkt. Dit kan betekenen dat je graag eens in de huid van iemand anders zo willen kruipen en even aan je verplichtingen wilt ontvluchten. Met het oog op seks kan het betekenen dat het wel wat spannender mag.

Lees ook:

Van een collega tot je ex: dít zijn de meest voorkomende seksdromen (en dit is de betekenis)

Met eten spelen

Een andere fantasie is je helemaal netjes aankleden en opmaken voor een chic diner, waarna het een grote smeerboel wordt door een voedselgevecht. Slagroom in je haar, mayonaise op je neus en chocoladesaus over je handen; deze droom kan niet rommelig genoeg. Dit kan betekenen dat je je even aan de sleur van alledag wilt onttrekken en toe bent aan wat reuring.

Vreemdgaan

In deze seksfantasie ga je vreemd. Met iemand die je kent, of een plotselinge voorbijganger in de kroeg bijvoorbeeld. Terwijl je in het echte leven heel trouw bent en nooit een scheve schaats zult rijden, kan het fantaseren erover wel heel opwindend zijn. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je relatie ten einde loopt, dus voel je er niet schuldig over. Het kan er namelijk ook gewoon op wijzen dat je je even niet zo gezien voelt door je partner of een familielid. Over je gevoelens praten kan helpen als je er echt erg mee zit.

Kinky seksfantasieën

Deze fantasie is wild, misschien wel een stuk wilder dan je huidige seksleven is. Vele vrouwen blijken te fantaseren over kinky seks, waarin ze bijvoorbeeld gedomineerd worden of juist zelf domineren. Pakjes, zweepjes en leer horen hier zeker bij. Fantaseer jij hier vaak over? Dan kan dit betekenen dat je het wellicht best eens zou willen uitproberen. Maar het kan ook gewoon wijzen op het feit dat je wel van extremen houdt en in het dagelijks leven iets meer spanning en sensatie nodig hebt.

Bron | MarieClaire
Beeld | Getty

Ook interessant