Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Partnercombinatie: wat past bij element Aarde?

slapende-arm.jpg

Wat de aardetekens Stier, Maagd en Steenbok niet kunnen aanraken, horen, zien of ruiken, bestaat volgens hen eigenlijk niet. Aardetekens gaan uit van de realiteit, de tastbare werkelijkheid en ze willen zekerheid, weten waar ze aan toe zijn. Vage beloftes of mooie fantasieën werken voor een aardemens niet, het is een praktisch ingesteld type dat gebruikmaakt van de werkelijkheid om iets op te bouwen. Daarom zijn geld, mooie en vooral waardevolle spullen belangrijk, want die geven zekerheid. Aardetekens zijn meestal zakelijk ingesteld, hebben een groot uithoudingsvermogen en zijn nu extra krachtig. Ze staan met beide voeten op de grond en raken de mensen graag aan. Genegenheid wordt ook meestal geuit door zichtbare daden, door iets voor iemand te doen of cadeautjes te geven; aan mooie woorden alleen heb je tenslotte niets. Risico’s nemen doen aardetekens niet graag, dan kunnen ze immers verliezen wat ze al hebben. Liever houden ze stug vol tot ze iets hebben bereikt. Dat kan koppigheid of kortzichtigheid in de hand werken, ontstaan door angst voor verandering en verlies. Een bepaalde voorzichtigheid is meestal sterk aanwezig, ook deze zomer speelt dat een rol.

[sm-iframe height=”300″ src=”http://messagent.sanomadigital.nl/optiext/optiextension.dll?ID=eSNeHmXM2bEr86B5IU1Z6xb7ABDFgJDOKiJUYud4E_K3eKj01nHGj9Fu4n6paRXut0kZcYj_SC6M2mqkQ0″]

Partnercombinatie: Aarde & Aarde
Praktisch en nuttig

Aarde en aarde zijn natuurlijk twee handen op één buik! Allebei even praktisch van instelling en daar kunnen veel zekerheden uit voortkomen. Een prima combinatie als je ook zakelijk met elkaar hebt te maken, want aarde bouwt graag op. Ook op persoonlijk vlak is het een handige combinatie, maar soms gaat het ten koste van flexibiliteit of gevoel; dat verdwijnt dan meer naar de achtergrond omdat er te veel naar het nut van alles wordt gekeken. Deze zomer is heel geschikt om van alles te regelen en op te lossen met elkaar of met werk en andere projecten. Soms kan het wat saai worden of wel erg uitgekiend, maar tegelijkertijd voelen aardetekens zich daar heel prettig bij. Aarde droomt nu meer van romantiek, wat heel tastbaar wordt vertaald, omdat ze het nu eenmaal letterlijk wil zien, horen en voelen. Bovendien is aarde extra krachtig en wil uitzoeken wat wel en niet interessant is om de komende tijd aan te werken. Nóg minder verspilling van energie dus. Daarnaast is er meer belangstelling voor gezond, duurzaam en biologisch. Althans: zolang het niet te duur en ingewikkeld wordt.

Partnercombinatie: Aarde & Lucht

Lucht: Tweeling, weegschaal, waterman
aanvullende tegenpolen

Aarde en lucht is een mooie combinatie. Lucht heeft veel ideeën en aarde ziet al snel of die praktisch uitvoerbaar zijn. Lucht wil vaker op stap en van alles bekijken, terwijl aarde zich realiseert hoeveel geld en tijd het kost en hoeveel werk er nog blijft liggen. Ze kunnen wel heerlijk samen op een terras zitten, waarbij aarde geniet van het eten en drinken en lucht vooral naar de mensen kijkt en later vraagt wat voor kruiden er zijn gebruikt. Wil aarde het liefst traditioneel eten, lucht houdt meer van liflafjes. Maar samen komen ze daar wel uit. Koopt lucht het nieuwste geurtje op het vliegveld, dan vraagt aarde zich af waarom – als je thuis nog een ander flesje hebt staan. En vindt lucht de hotelkamer enig omdat ze zo dicht bij ‘alles’ zitten, dan vindt aarde de bedden wat klein of de badkamer smoezelig. Lucht wil veel praten over alles wat haar bezighoudt, aarde heeft dat niet nodig. Als je eenmaal hebt gezegd dat je om iemand geeft, waarom zou je dat dan steeds herhalen? Als het anders is, zegt ze dat wel. Bovendien heeft aarde toch juist allerlei vervelende klusjes gedaan die laten zien hoe belangrijk de ander is? Maar lucht wil het horen!

 

Aarde & Vuur:
Vuur: Ram, Leeuw, Boogschutter
Tegenpolen, botsingen en aantrekking

Vuur en aarde zijn elkaars tegenpolen. Komt vuur met een geweldig idee, dan ziet aarde dat het nooit iets kan worden omdat het niet rendabel is. Vuur is fantasie en ziet alle mogelijkheden, maar de uitvoering is niet zo zijn/haar terrein, omdat hij/zij daar meestal geen geduld voor heeft. Er wordt dan van alles gestart, maar nooit afgemaakt. Dat kan aarde enorm irriteren: die begint alleen aan iets als daar het nut van wordt ingezien, anders is het zonde van de tijd. Vuur is altijd op zoek naar een nieuwe kick, terwijl aarde vooral blij is als hij/zij weet waar hij/zij aan toe is. Vuur heeft haast, want er zijn nog zo veel andere spannende zaken. Aarde gaat stug door op de ingeslagen weg tot er resultaat is. Veranderingen, vooral onverwachte, vindt aarde dan ook niet aangenaam. Vuur heeft het idee, terwijl aarde liever uitvoert en doet. Vuur is intuïtief, aarde is praktisch. Ze kunnen elkaar sterk aantrekken, maar ook heel verschillend reageren, waardoor het gigantisch kan botsen. Toch kunnen ze 
een prima combinatie vormen. Vanaf half augustus wordt aarde wat rustiger en krijgt, na grondige bestudering, meer vertrouwen in de plannen van vuur.

Aarde: & Water

Water: Kreeft, Schorpioen, Vissen
De droom 
en de uitvoering

Aarde en water kan een mooie combinatie zijn. Water droomt alle fantasieën bij elkaar en aarde geeft er vorm aan door ze uit te voeren. Aarde zet water met beide voeten op de grond, zodat die niet gaat zweven of verdwijnen in wonderlijke gevoelens. Water kan het gevoel hebben dat aarde hem/haar totaal niet begrijpt, omdat aarde alles zo praktisch wil maken of houden. En aarde ergert zich soms omdat er bij water zo weinig uit zijn/haar handen komt. Dan wordt er een halve dag verdaan met onlogische zaken en wat moet gebeuren, ligt er nog. Of water loopt weg, terwijl aarde de zaken aanpakt. Nu wordt water gemotiveerd om meer geconcentreerd te zijn en in zijn/haar eigen kracht te blijven en aarde wordt daar blij van. Bij verdrietige zaken raakt aarde uit het lood of stopt alle gevoelens weg en dan kan water geweldig troosten. Deze zomer kan heel romantisch zijn en water en aarde komen meestal nader tot elkaar. Als het andersom is en water het opgeeft, pakt aarde kordaat aan en doet precies wat nodig is. Deze zomer kan het weleens een heel goede combinatie blijken!

 

 

 

Ook interessant