Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

5x tips voor een originele dag uit met je partner

5x-tips-voor-een-originele-dag-uit-met-je-partner.jpg

Het is bijna Valentijnsdag, hét moment om wat extra tijd met je geliefde door te brengen. Ga samen wandelen en genieten van de omgeving en van de rust. Of bezoek een museum en ga een avond naar het theater. Startpagina.nl heeft een aantal leuke en verrassende dagjes weg voor jou op een rij gezet.

Tips voor een originele dag uit

Het komt er soms een tijd niet van: even lekker samen weg. Terwijl het zo fijn is om iets te ondernemen en herinneringen te maken. En dat hoeft echt niet voor de hoofdprijs. Via Startpagina.nl kom je heel makkelijk bij voordeelsites terecht waarmee je tegen heel schappelijke prijzen de leukste activiteiten kunt boeken.

Lekker vroeg aan de wijn

Het beste excuus om al voor vijf uur aan de wijn te kunnen: een wijnproeverij. En dat kan tegenwoordig waar je maar wilt. In een authentiek kasteel wijnen, port en likeur proeven met knapperig stokbrood en de heerlijkste kazen, of wat intiemer in je eigen huiskamer. Vaak zijn wijnproeverijen wel minstens voor vier personen, dus nodig wat familieleden of een stel vrienden uit en het wordt een heerlijke middag.

Ontspannend wandelen

Stress uit je systeem krijgen gaat het makkelijkst door te bewegen in de buitenlucht. En als je in je partner een wandelmaatje vindt, is wandelen dubbel zo leuk. Hier kom je bij de leukste wandelroutes terecht, zoals de ANWB-route met de prachtige naam Einde van de wereld in het uiterste noordwesten van Friesland. Vanuit Makkum, vlak tegen het IJsselmeer, waai je lekker uit over de dijk. Het dorp Piaam, dat op de route ligt, voelt daadwerkelijk als het einde van de wereld door de eenzame rietvelden van de Kooiwaard en de Zuidwaard. 

Toerist in eigen land

Om een stad of gebied te ontdekken gaan we vaak naar het buitenland, terwijl er in Nederland ook zoveel plekken zijn waar we nooit of zelden komen. Wat dacht je van Volendam of Giethoorn. Of de Zaanse Schans! Dit dorp ligt heel dichtbij Amsterdam en heeft zes windmolens die allemaal nog werken. Daarnaast staan er nog 34 historische huizen, een paar kleine musea en wat oude ambachtelijke winkels met snoep en klompen.

Muzikale hoogtepuntjes

Hoe lang is het geleden dat je naar een concert bent geweest? Geen idee waar je heen moet? Hier zijn er een aantal voor je geselecteerd. Er zijn tegenwoordig heel wat artiesten die de nummers van onze oude idolen zingen. The Beatles, Tina Turner, Simon en Garfunkel… hoe leuk is het om alle hits die je jaren geleden meezong nog eens te horen? Of boek tickets voor de musical Lazarus, waar je de hits van David Bowie weer eens voorbij hoort komen. Ook leuk om het hele gezin mee naartoe te nemen.

Minder bekende musea

Wijk eens af van de geijkte grootstedelijke musea en bezoek het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Hier vind je de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Na het museum is het heerlijk om door het Park De Hoge Veluwe te struinen. Een enorm park met heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Het is het leefgebied van herten, moeflons en wilde zwijnen. De ideale combinatie van cultuur en natuur.

Nog meer tips voor een dagje weg, tickets bestellen of inspiratie opdoen? Neem een kijkje op Startpagina.nl.

Beeld | iStock

Ook interessant