Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Tijd voor de grote schoonmaak: een opgeruimd huis is goed voor je seksleven

opgeruimd-huis-beter-voor-seksleven.jpg

Kan je seksleven wel een oppepper gebruiken? Haal dan de stofzuiger maar te voorschijnen. Het klinkt misschien gek, maar uit onderzoek blijkt dat een opgeruimd huis beter is voor je seksleven. Daarom is het de hoogste tijd om eens een grote schoonmaak te doen. 

Sommige mensen zouden een relatie zelfs uitmaken vanwege rommel in huis. 

Een opgeruimd huis zorgt voor een beter seksleven 

Je denkt er misschien niet meteen bij na, maar een stoffig huis kan ook zorgen voor een stoffig seksleven. Of nou ja, eigenlijk gaat er vooral om rommel. Als je veel rommel in huis hebt, dan zou dat volgens onderzoek een negatief effect hebben op je seksleven. Al die zooi zou namelijk zorgen voor afleiding. Hierdoor ben je bijvoorbeeld veel meer bezig met dat je die berg kleding op een stoel in de slaapkamer moet wegwerken, dan dat je met je hoofd bij je vrijpartij zit. Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 60 procent van de ondervraagden beter in de stemming komt in een opgeruimde slaapkamer, dan als de boel een zooitje is. Ook bleek dat de meeste deelnemers hun partner aantrekkelijker vonden nadat het huishouden was gedaan.

Einde van de relatie

Een opgeruimd huis zorgt hierdoor voor de meeste mensen dus voor een beter seksleven. En sterker nog: zo’n 40 procent van de deelnemers vond een permanent rommelig huis een reden om de relatie zelfs te beëindigen. Ben je een echte sloddervos? Misschien helpt het je relatie dan wel als je iets vaker je rommel opruimt.

Lees ook:
Wáár moet je beginnen met opruimen? Met deze tips schep je orde in de chaos

Meer stress door rommel

Misschien heb je wel eens gehoord van de uitspraak: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En dat klopt voor veel mensen. Als je huis een rommeltje is, dan kun je hierdoor ook meer stress ervaren. En hoe meer stress, hoe minder zin je waarschijnlijk in seks zult hebben. Ook daarom is het een goed idee om eens iets vaker een grote schoonmaak te houden. 

Bron | Mind Body Green
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant