Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Waarom ‘nunchi’ het Koreaanse geheim is voor een goede relatie

nunchi-relatie-korea-margriet.jpg

De zoektocht naar geluk is oneindig en grenzeloos. Na het Deense ‘hygge‘, wint nu de Koreaanse leefstijl ‘nunchi’ wereldwijd aan populariteit.

Nunchi is volgens de Koreanen hét (niet zo geheime) geheim om een gelukkig leven vol harmonie en verbinding te leiden. En dat leidt weer tot een geweldige relatie, aldus nunchi-experts. Maar hoe praktiseer je het dan?

Emotionele intelligentie

Nunchi spreek je uit als ‘noen-tsji’. Het is een eeuwenoude levenswijze die in Korea is ontstaan. Hierbij verdiep je je in de gedachten en gevoelens van anderen, om zo vertrouwen, harmonie en een hechte band met elkaar op te bouwen. Je leert iemand snel door en door kennen en te reageren op de signalen die hij of zij afgeeft. Met andere woorden: je vergroot je empatisch vermogen en intuïtie en spijkert je emotionele intelligentie ermee bij.

Geen vooroordelen

Als je deze nieuwe zoektocht naar geluk eenmaal onder die knie hebt, kun je in no-time aanvoelen hoe de sfeer in een bepaald gezelschap is. Maar je leert ook om eerst totaal onbevangen zo’n ruimte in te lopen en te beseffen dat jij ook grote invloed kunt uitoefenen. Je schakelt al je vooroordelen uit, om daar een zo objectief mogelijke conclusie uit te trekken. Is iemand oprecht of niet? Vervolgens leer je daarmee om te gaan.

De kracht van nunchi

Volgens Euny Hong, schrijfster van het nieuwe boek The power of nunchi: the Korean secret to happiness and succes, worden al je relaties er beter door. Met vrienden, familie, collega’s en zeker ook met je partner. Doordat je leert om elkaars gevoelens feilloos aan te voelen middels lichaamstaal, wordt je liefdesleven volgens haar alleen maar beter. Het kan dus geen kwaad om je eens in haar boek te verdiepen. Je kunt De kracht van nunchi hier reserven:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metro UK
Beeld | iStock

Ook interessant