Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Dít is waarom je nooit de tandenborstel van je partner moet lenen

istock-997000456.jpg

Het is je vast wel eens overkomen: je bent nog niet zo lang samen met je partner en blijft onverwachts slapen. Dan bedenk je ineens dat je je tandenborstel bent vergeten. Hoe erg is het om de tandenborstel van je partner te gebruiken?

 Eh, het is erger dan je denkt…

Tandenpoetsen wordt overbodig

Het delen van elkaars tandenborstel kan het hele poetsproces overbodig maken. “Er zijn duizenden verschillende bacteriestammen in de mond en het aantal varieert van persoon tot persoon,” vertelt Dr. Atkins, klinisch directeur bij Revive DentalCare. “Omdat het doel van borstelen is om bacteriële tandplak te verwijderen, blijven veel van de bacteriën op de borstelharen achter.” Niet echt hygiënisch dus…

Blootstelling aan bloedziektes

Maar de echte reden waarom je niet de tandenborstel van je partner zou moeten gebruiken is nog serieuzer. Atkins legt uit dat het delen van een tandenborstel zelfs riskant kan zijn. “Soms zorgt het poetsen ervoor dat het tandvlees bloedt, waardoor iedereen die een tandenborstel deelt, wordt blootgesteld aan bloedziektes. Tja, nu staan we even met de mond vol tanden.

Het is dus verstandig om voortaan altijd een kleine tandenborstel in je tas te bewaren, just in case. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron: Womenshealthmag
Beeld: iStock

Ook interessant