Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Voor het eerst met je nieuwe partner op vakantie? 8 tips

voor-het-eerst-met-je-nieuwe-partner-op-vakantie-acht-tips.jpg

Als je een nieuwe partner hebt, kan voor het eerst samen op vakantie gaan best spannend zijn. Misschien zit je wel voor de eerste keer wat langer op elkaars lip en weet je nog niet hoe dat gaat uitpakken. Staat jou zo’n reisje te wachten?

Dan hebben we een aantal tips voor je. Van hoe jullie je tijd besteden tot de activiteiten die je gaat doen: er zijn manieren om potentiële conflicten uit de weg te gaan. Communicatie en een beetje vooraf plannen, zijn daarbij heel belangrijk. Daar gaan we:

1. De bestemming

Kies om te beginnen een bestemming waar jullie allebei enthousiast van worden. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar communicatie is hierin erg belangrijk om te voorkomen dat één van de twee al het plannen op zich neemt. Als je allebei evenveel zin hebt in de locatie, gaat alles makkelijker.

2. Vooraf

Zorg dat je vooraf de hele reis doorspreekt. Je partner kan niet je gedachten lezen, dus druk uit wat je voelt en denkt. Zo voorkom je dat de vakantie niet voldoet aan je verwachtingen of dat je geïrriteerd raakt omdat je het rustig aan wilde doen, en je partner alles van minuut tot minuut heeft uitgestippeld. Praat over wat voor soort activiteiten je wilt doen en wanneer je even wilt bijkomen.

Naast dat het goed is om de leuke dingen te bespreken die jullie willen doen, is het verstandig om ook de dingen te benoemen waar je je druk om maakt. Vind je vliegen eng bijvoorbeeld? Vertel dit dan zodat je partner hiervan op de hoogte is.

3. Veranderingen

Wees tegelijkertijd ook voorbereid op veranderingen, want ook al plan je nog zo goed, dingen kunnen altijd anders uitpakken. Je vlucht kan vertraagd zijn bijvoorbeeld, of je hotel overboekt. Praat van tevoren dus ook met je partner over hoe je het aanpakt als zoiets voorkomt.

4. Sluit compromissen

Ook al vind je het zelf fijn om alles te bedenken en plannen, vergeet niet om je partner ook inspraak te geven in hoe jullie de tijd doorbrengen op vakantie. Je wilt waarschijnlijk herinneringen maken en een fijne tijd hebben samen, anders kun je beter in je eentje op reis gaan (wat ook moet kunnen overigens). Sluit compromissen als dat nodig is – dus ook als dat betekent dat je dingen moet doen die je anders niet zou doen. Zorg dat het om ‘wij’ gaat.

Lees ook
Déze (goedkope) stad is uitgeroepen tot beste stedentripbestemming

5. Delen

Omdat je op reis veel op elkaars lip zit, is dit een moment waarop je zult merken of dat uitstekend gaat óf juist niet. Thuis heb je misschien nog je eigen badkamer en slaapkamer, maar op vakantie deel je plotseling alles. Dat is behoorlijk intiem. Geef je partner dus de ruimte, vooral als de deur van de badkamer op slot is. Om conflicten te voorkomen kan het ook lonen om te letten op hoe je de dingen zelf doet. Hang de handdoeken op na gebruik, doe de dop van de tandpasta erop en houd je eigen spullen een beetje netjes.

6. Geld

Praten over geld, is niet altijd het leukste of makkelijkste dat er is, maar het is wél belangrijk. Zorg dus dat je voordat je op vakantie gaat bespreekt wat jullie ongeveer uit willen geven, en voor wat voor soort activiteiten je bereid bent meer te betalen. Zo kom je tijdens de reis niet voor grote verrassingen te staan.

7. Tijd voor jezelf

Dat je met je partner weg gaat – of dat nu een weekend, een week of langer is – betekent niet dat je geen tijd voor jezelf mag nemen. Misschien ben je hiervoor weleens alleen op reis geweest en moet je er weer even aan wennen om alles samen te doen. Leg dat dus gewoon uit aan je partner. Van in je eentje een activiteit doen tot eventjes een boek lezen bij het zwembad: doe even iets waar jij zin in hebt. Je zult zien dat het daarna des te leuker is om weer samen te zijn.

8. Tijdens de trip

Het is niet alleen goed om voor de vakantie alles te bespreken, ook tijdens de reis moet je even bij elkaar peilen hoe het gaat. Doe dit het liefst elke dag op ongeveer hetzelfde moment. Hoe vond je partner de dag en is er iets dat hij of zij de volgende dag anders wil doen?

Dan rest ons alleen nog maar te zeggen: geniet er lekker van!

Wist je dat je via de Margriet Shop ook de heerlijkste vakanties kunt boeken? Zoals acht dagen Cyprusvanaf 499 euro per persoon.

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | Bustle
Beeld | Getty Images

Ook interessant