Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

“De Nederlandse vrouw heeft steeds minder vaak seks”

seks.png

Op de televisie, in pikante boeken en op het internet… Seks is overal. Maar uit Margriets Grote Seks-enquête blijkt dat de Nederlandse vrouw het steeds minder doet.

En dat is zonde, want allerlei onderzoeken tonen aan  dat seks goed is voor onze gezondheid en mentaal welbevinden.

Het hele artikel lees je deze week in Margriet 34.

 

 

Op donderdag 15 augustus was Margriet in de uitzending van Evers staat op. Luister op 538 het fragment terug. 

 

Een logische verklaring voor de lagere frequentie van seks is dat het aantal werkende vrouwen is gestegen. Seks is hierdoor voor de vrouw minder belangrijk geworden. Ook blijkt dat naarmate vrouwen een langere relatie hebben, de seksdrive afneemt. De leeftijd speelt daarin geen rol, de lengte van de relatie wel. 57% van de vrouwen zou het wel vaker willen doen.

 

Tevreden

seks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks dat we het minder doen, zijn wij vrouwen best tevreden met ons seksleven. Van de vrouwen met kinderen is 65% (zeer) tevreden met hun seksleven. Bij de vrouwen zonder kinderen is dit percentage 51%.  En daar is niets aan veranderd want in 2004 en 1993 was dit ook al zo.

De meerderheid van de vrouwen (58%) geniet nu meer van de daad dan vroeger. 54% Vindt dat de seks er alleen maar op vooruit gaat naarmate men ouder wordt. In tegenstelling tot wat wij maatschappelijk denken, wordt de seks naarmate men langer samen is écht beter.

 

Humor

seks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We blijven de nuchtere Hollander. Serieus seksen lijkt niets te zijn voor de Nederlandse vrouw. Tijdens de seks willen vrouwen vooral kunnen lachen. Dit is voor 82% van de vrouwen belangrijk. Andere aspecten die vrouwen belangrijk vinden tijdens de seks zijn intimiteit (81%), praten over wat je fijn vindt (76%), maar ook zorgen dat de ander klaarkomt (68%).

 

Kinky?

seks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook heeft 50 Tinten Grijs ons niet geïnspireerd om aan kinky seks te doen. 91% doet het nog steeds rustig aan tussen de lakens en geeft aan niets te zien in kinky seks.

 

 In de Margriet 34 lees je het hele artikel met nog veel meer verrassende resultaten.

Ook interessant