Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Leugentje om bestwil? Dit zijn de meest voorkomende leugens op datingapps

dit-zijn-de-meest-voorkomende-leugens-op-datingapps.jpg

Swipen, liken, chatten. Datingapps zijn, zeker in tijden van thuisisolatie, razend populair. Misschien kom je binnenkort wel de liefde van je leven tegen, maar pas wel op. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mensen op datingapps weleens liegt.

Van een onschuldig leugentje om bestwil tot het verbergen dat je kinderen hebt: dit zijn de meest voorkomende leugens op datingapps.

De ergste leugens op datingapps

Denk je net de liefde van je leven tegen te zijn gekomen, blijkt ‘ie in het echt heel anders te zijn. Dat kan natuurlijk komen omdat het gewoon niet zo goed klikt, maar ook omdat ineens blijkt dat je potentiële nieuwe liefde flink heeft gelogen tijdens het online daten. Toch is hij daarin niet de enige en blijkt dus dat een kwart van de mensen op datingapps weleens leugens vertelt. Een klein leugentje is nog tot daaraan toe. Maar de ergste? Dat vinden 68 procent van de ondervraagden uit een onderzoek van datingapp The Inner Circle het liegen over het wel of niet hebben van kinderen. Op de tweede plek komt met 47,5 procent het liegen over het zoeken naar een serieuze relatie. Daarna met 42 procent liegen over je beroep. En op een gedeelde laatste plek met 36 procent: liegen over je leeftijd óf over roken. 

De meest voorkomende leugens

We snappen dat je je natuurlijk net iets mooier voor wil doen dan de werkelijkheid soms is. Je kiest de meest flatteuze foto’s uit en schrijft een leuk verhaaltje over jezelf waarbij je je slechte kanten liever weglaat. Maar daarnaast gaf in het onderzoek 26 procent aan ook wel eens een klein leugentje om bestwil te vertellen. Daarbij wordt het meest gelogen over bewegen en sporten; mensen doen zich sportiever voor. Op de tweede plek komt liegen over je leeftijd. Vaak kom je hier niet eens mee weg, want het blijkt dat zo’n 46 procent op hun leugen betrapt wordt. Je kunt dus beter maar meteen eerlijk zijn.

Lees ook: Nooit meer vergeten: dít mag je nooit in je online datingprofiel zetten

Nog meer leugens

Daarnaast blijkt uit een ander onderzoek genaamd The Big Lies People Tell In Online Dating dat er ook vaak gelogen wordt over inkomen. Zo zeggen mensen vaak dat ze 20 procent meer verdienen dan dat ze daadwerkelijk doen. Uit een onderzoek van OkCupid blijkt dat zowel mannen als vrouwen ook weleens liegen over hun lengte. Ze zeggen net iets langer of kleiner te zijn om beter bij hun match te passen. Als laatst blijkt uit een onderzoek van ING dat zo’n 20 procent van de mensen op datingapps ‘liegt’ over hun uiterlijk door foto’s van een paar jaar geleden te gebruiken. Logisch dat je jezelf zo goed mogelijk neer wil zetten, maar hou het wel een beetje realistisch om niet door de mand te vallen als je een echte date hebt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Beautify, Cosmopolitan
Beeld | iStock

M19

Margriet 19 ligt in de winkels, en dit extra dikke nummer staat volledig in het teken van Moederdag én alle gezonde trends van deze zomer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant