Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Een leuker seksleven: zo pak je het aan

leuker-seksleven.jpg

–  In samenwerking met De Paarse Keizerin

Het schiet er soms een beetje bij in: samen plezier hebben in de slaapkamer. Zonde eigenlijk, want seks is goed voor je relatie én je gezondheid. Met deze tips wordt jullie seksleven weer leuk en gepassioneerd. 

Relax

Merk je dat je tijdens je vakantie meer zin hebt in seks dan normaal? Dat kan goed kloppen, want dan ben je een stuk meer ontspannen. Stress is niet bevorderlijk voor je seksleven. Het verhoogt de endorfinespiegel en dat heeft een negatieve invloed op de zin in seks. Door te ontspannend daalt de hartslag en komt de seksuele opwinding op gang. Plan een paar keer per jaar een romantisch weekendje weg en ontspan doordeweeks bewust met een wandeling of uurtje yoga.

Zet de eerste stap

Is de seks niet meer zo spannend als in het begin van jullie relatie? En heb je het idee dat je partner een stuk minder romantisch is geworden en minder vaak wil vrijen? Wijs dan niet alleen naar de ander, maar bedenk dat je hier waarschijnlijk zelf ook invloed op hebt. Na een paar jaar samen zijn gedraag jij je vast ook wat minder liefdevol en verleidelijk. De enige oplossing: doorbreek de sleur, verras je partner en zet zelf de eerste stap.

Geef tips en hints

Voor jou kan het lastig zijn om in te schatten wat de ander fijn en opwindend vindt, en voor je partner geldt precies hetzelfde. Een beetje bijsturen kan nooit kwaad. Vertel wat je de fijnste aanrakingen vindt en neem je partner op een uitdagende en speelse manier bij de hand. Zeker een man laat zich graag verleiden door een vrouw. Benieuwd wat mannen nog meer willen in bed? Hier lees je het.

Maak zin

Zin en lust ontstaan eigenlijk nooit spontaan. Natuurlijk moet je niks tegen je zin doen, maar net zoals een tafel vol lekkers de eetlust opwekt, werkt dat ook met seksuele prikkels. Een spannende gedachte of een erotisch getinte film of boek kunnen helpen om zin te krijgen. En tijdens het bedrijven van de liefde maakt je lichaam testosteron aan, waardoor je sowieso zin krijgt. Handig!

Soloseks

Soloseks kan het verlangen naar de ander juist versterken, dus daar heeft jullie seksleven samen ook baat bij. Een vibrator kan heel opwindend en effectief zijn. Tegenwoordig zijn ze in allerlei kleuren en designs te koop. Benieuwd welke het best bij jouw wensen past? Ontdek het hier.

De Paarse Keizerin inspireert je graag voor een leven lang samen genieten. Benieuwd naar meer tips voor een gepassioneerd en leuker seksleven? Hier lees je er 18.

spannend seksleven

Ook interessant