Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Dít zegt lepeltje-lepeltje slapen over je relatie

dit-zegt-lepeltje-lepeltje-slapen-over-je-relatie.jpg

Lepeltje-lepeltje is de bekendste slaappositie voor koppels. Met deze houding wordt namelijk een veilige en intieme omgeving gecreëerd. Ook blijkt dat koppels die lepeltje-lepeltje slapen een betere band hebben.

Hoe zit dat precies?

Lepeltje-lepeltje slapen

Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in Springer’s Archives of Sexual Behavior blijkt dat koppels die lepeltje-lepeltje slapen een veel betere relatie hebben dan stellen die dat niet doen. Wanneer je je hoofd op hetzelfde kussen legt als je partner, zou je zelfs alle ruis van buitenaf beter kunnen afsluiten en beter tot rust komen. Hierdoor neemt het je stress weg en zorgt er daarnaast ook voor dat het je relatie spannend houdt.

Lees ook:
Slaap jij met je huisdier in bed? Dít zegt z’n slaaphouding over hoe hij zich voelt

Knuffelen

Knuffelen voor het slapengaan lijkt hetzelfde effect te hebben als lepeltje-lepeltje slapen en is essentieel om een relatie te laten groeien. Daarnaast blijkt het niet alleen goed te zijn om tot rust te komen, maar heeft ook effecten op je relatie waar je zelf niet direct bewust van bent. Aan het onderzoek, waaraan 514 mensen meededen, werd de link gezocht tussen knuffelen en seksuele activiteit en tevredenheid over de relatie.

Seksuele kant

Uit het onderzoek bleek dat stellen die vaak knuffelen zich veel geliefder voelen. “Andersom knuffelen ze ook omdat ze liefde en affectie voor hun partner voelen”, vertelt hoofdonderzoeker Robin Edelstein aan Elite Daily. Daarnaast heeft knuffelen ook een seksuele kant en leidt het vaak tot seks of gebeurt het na de seks. Lepeltje-lepeltje liggen en knuffelen hebben dus vele doelen in een romantische relatie en worden over het algemeen heel positief ervaren, volgens Robin Edelstein. Kruip daarom ’s avonds lekker dicht tegen elkaar aan.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elite Daily
Beeld | Getty Images

Margriet 10

Margriet 10 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week een dossier starten als zzp’er, drie vrouwen over hun uiterlijk toen en nu, dé modetrends van dit voorjaar, een interview met Adriaan van Dis en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant