Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Onderzoek: vanaf déze leeftijd gaan vrouwen echt op hun moeder lijken

zo-moeder-zo-dochter-margriet.jpg

Zo moeder, zo dochter. Gaat dat voor jou ook op? Dat moet haast wel, want uit nieuw onderzoek blijkt dat het onvermijdelijk is dat je qua innerlijk op je ouders gaat lijken.

Er is zelfs vastgesteld vanaf welke leeftijd.

Zo moeder, zo dochter…

Dr. Julian De Silva, een hoog aangeschreven cosmetisch chirurg uit Londen, liet voor zijn onderzoek tweeduizend mannen en vrouwen een enquête invullen. Op basis van hun antwoorden concludeerde hij dat de meeste vrouwen qua innerlijk vanaf hun 33ste op hun moeder gaan lijken. Denk hierbij aan dezelfde karaktereigenschappen en uitspraken, maar ook het delen van dezelfde hobby’s en het kijken naar dezelfde tv-programma’s.

… zo vader, zo zoon

Ook mannen worden op een bepaalde leeftijd de exacte kopie van hun vader, stelt De Silva: bij hen is dat vanaf hun 34ste goed merkbaar, en dan vooral als het op opvoeding, politieke voorkeur en muzieksmaak aankomt. Maar het kan ook gelden voor een andere ouder-kindverhouding: zo moeder, zo zoon of zo vader, zo dochter.

Zelf kinderen krijgen

De chirurg legt uit dat het krijgen van kinderen vaak de trigger is van de groeiende gelijkenis met je ouders, maar dat omgevingsfactoren ook belangrijk zijn. Hoe dan ook: als je vader of moeder in je leven is, is het volgens De Silva niet te voorkomen dat je hun gedrag gaat imiteren. Hoe erg je je in je puber- en twintigerjaren misschien ook tegen je ouders hebt afgezet. “Het is een onvermijdelijk onderdeel van ouder worden, maar een proces dat veel mensen zo lang mogelijk willen uitstellen.”

Uiterlijk verandert mee

Dat we qua innerlijk met de jaren steeds meer op onze ouders gaan lijken, zou ook invloed kunnen hebben op ons úíterlijk. “Hoe meer we op onze vader en moeder gaan lijken, hoe meer we er ook als hen gaan uitzien,” verklaart De Silva. “Op een bepaald moment in ons leven veranderen we allemaal in onze ouders. Dat is iets wat we moeten vieren.”

Deze BN’ers doen dat in elk geval al wel:

#fathersday #vaderdag ??

Een bericht gedeeld door Nick Schilder (@nickschilder) op

Fijne vaderdag voor alle papa’s!! #vaderdag ❤️

Een bericht gedeeld door Martijn Krabbé (@martijn_krabbe) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Mirror
Beeld | iStock

Ook interessant