Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Herkenbaar? Helft Nederlanders stoort zich aan eetgewoonten van collega’s tijdens de lunch 

collegas.jpg

Krijg jij ook altijd spontaan kippenvel bij het horen van je smakkende collega’s? En zorgt het gekakel aan de lunchtafel ervoor dat je soms liever naar je bureau uitwijkt? Je bent niet de enige: ruim veertig procent van de Nederlandse werknemers stoort zich namelijk aan de tafelmanieren van hun collega’s.

Dat blijkt uit een onderzoek van Acties.nl, dat onder 1058 werknemers in loondienst met een vaste werkplek buitenshuis werd gehouden.

Irritaties

Van alle ondervraagden ziet maar liefst 41 procent de eetgewoonten en tafelmanieren van hun collega’s tijdens de werklunch als ‘irritant’. Vooral slurpen, smakken en praten met consumptie is voor veel mensen een grote ergernis.

Lees ook: deze app bepaalt wie van je collega’s er koffie of thee moet halen

Plakkers

En de irritaties gaan niet alleen maar over het eetgedrag zelf. Zo vindt eenderde van de ondervraagden het irritant als mensen te lang aan de lunchtafel blijven plakken terwijl de borden allang leeg zijn. Ook stoort bijna negentien procent van de ondervraagden zich aan de speciale voedselwensen van collega’s, zoals vegetarisch, veganistisch en glutenvrij eten.

Te druk

Iets waar werknemers ook tegenaan lopen, is de drukte tijdens de lunch. Meer dan de helft van de ondervraagden heeft weleens moeite gehad om tot rust te komen tijdens de werklunch. Onder vrouwelijke werknemers tussen de achttien en 29 jaar, zijn de problemen het grootst. In die groep heeft 63 procent last van de drukte tijdens de lunch.

Om je vingers bij af te likken, de ruim duizend recepten uit het Margriet-kookboek.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant