Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Dit zijn de grootste zorgen die mannen en vrouwen hebben over seks

zorgen-bang-seks.jpg

Ben je al jaren samen met je partner? Dan voelt de seks als het goed is, heel vertrouwd en ken je elkaars lichaam door en door. Maar ook dan kun je je weleens druk maken over wat er tussen de lakens gebeurt.

Uit de resultaten van een enquête van Superdrug Online Doctor, die meer dan tweeduizend mensen uit Amerika en Europa invulden, blijkt dat we best wat seksgerelateerde angsten met elkaar gemeen hebben. Of we nu voor de eerste keer met iemand het bed delen of al lange tijd geen seks meer hebben gehad.

Zwanger en soa

Laten we met het meest voor de hand liggende beginnen: de angst dat we een soa hebben of dat onze partner er een heeft. Ook ongewenst zwanger raken scoort hoog. Vooral vrouwen die de pil niet slikken of geen spiraaltje hebben, breken hun hoofd over een condoom dat scheurt of een man die dat condoom überhaupt niet om zijn jongeheer wil schuiven.

Orgasmes

De prestaties in bed zijn ook een bron van onzekerheden. Niet klaarkomen, te vroeg klaarkomen, te soft in bed zijn, te ruw in bed zijn… Vrouwen zijn volgens de resultaten van de enquête over het algemeen banger dat hun partner iets in bed wil doen waar zij zich niet fijn bij voelen. Op het gebied van orgasmes hebben we goed nieuws: de meeste vrouwen geven aan hun eigen orgasme voorop te stellen, terwijl mannen zeggen dat zij het hoogtepunt van hun sekspartner ook belangrijker vinden.

Penis en borsten

Dan de meer ijdelheid-gerelateerde angsten. Zowel mannen als vrouwen maken zich er druk om dat hun lichaamsbeharing een afknapper kan zijn voor hun sekspartner. En terwijl de heren zich bekommeren over de grootte van hun penis, hopen vrouwen vooral dat de omvang van hun borsten in de smaak valt. Met name Amerikaanse vrouwen zijn ook bang dat hun partner afknapt op cellulite of striae.

Gekke geluiden

Tot slot maken Europeanen, vrije geesten als we zijn, zich meer dan Amerikanen druk om de geluiden die ze produceren tijdens een sekspartij. Klink ik raar als ik zo hard kreun? Oeps, horen de buren ons? En, in het geval van vrijgezellen: roep ik wel de goede naam?

Wij zouden zeggen: laat die angsten los. Seks hoort immers ontspannend te zijn…

Bron | Superdrug Online Doctor
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant