Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Déze gewoonte houden we het liefst zo lang mogelijk voor onze partner verborgen

relatie-moment-poepen.jpg

Wanneer je net een nieuwe relatie hebt, kunnen sommige – doodnormale – dingen ineens best spannend zijn. Even langs je ouders gaan bijvoorbeeld, wordt ineens een heel andere situatie als je je nieuwe liefde voor het eerst meebrengt.

En dan hebben we het nog niet eens over de moeite die we hebben met ons eerste ‘grote’ toiletbezoek…

Vertrouwenskwestie

Uit onderzoek onder 1121 Nederlandse mannelijke en vrouwelijke vrijgezellen tussen de 18 en 50 jaar, blijkt namelijk dat 18 procent van de kersverse stellen na een jaar nog steeds niet heeft gepoept in hetzelfde huis als hun partner. Volgens relatiecoach Leonie Linssen heeft dat vooral te maken met vertrouwen. “Het belangrijkst is dat je je veilig genoeg voelt om het te doen. Sommige mensen durven al op dag één een scheet in elkaars bijzijn te laten, anderen doen het helemaal nooit”, vertelt ze aan RTL Nieuws. Dat is heel persoonlijk.” Wanneer je je na een jaar nog steeds niet op je gemak voelt, is het volgens de relatiedeskundige wel tijd voor actie. “Poepen is iets natuurlijks, niet om je voor te schamen. Als je dat niet durft, wordt het misschien tijd om aan die angst te werken.”

Huissleutels

Opvallend detail is dat 40 procent van de ondervraagden al wel binnen een half jaar huissleutels uitwisselt met de nieuwe partner. Waar de 18 procent van de ondervraagde vrijgezellen dan heen gaat voor de grote boodschap, werd in het onderzoek niet duidelijk.

Lees ook
Déze partner past het beste bij jou op basis van je sterrenbeeld

Makkelijker zonder make-up

Andere eerste keren doen we volgens het onderzoek overigens een stuk sneller. Zo stelt 40 procent van de ondervraagden hun nieuwe liefde al binnen 3 tot 6 maanden na het begin van de relatie voor aan hun ouders. Ook vinden vrouwen het makkelijker om hun gezicht bloot te geven dan hun inwendige luchtjes; 67 procent staat binnen 2 weken zonder make-up tegenover haar nieuwe partner.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron| Lexa.nl, RTL Nieuws
Beeld| iStock

Ook interessant