Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Bijzonder experiment: 4 minuten lang knuffelen voor een betere relatie

4-minuten-knuffelen.jpg

In deze gekke coronatijd kan het zo zijn dat onze relaties onder druk komen te staan. We werken thuis en zitten daardoor constant op elkaars lip. Maar doordat we weinig leuke dingen kunnen doen, leven we al snel langs elkaar heen. Wat gebeurt er wanneer we weer écht de tijd voor elkaar nemen, door elkaar bijvoorbeeld vier minuten te knuffelen?

Libelle ging een experiment aan met verschillende koppels, met de knuffelcampagne als bijzonder resultaat.

Liefdeshormoon

Uit onderzoek blijkt dat knuffelen je relatie een enorme boost kan geven. Tijdens knuffelen komt er namelijk het ‘liefdeshormoon’ oxytocine vrij. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met iemand. Ook ben je door dit hormoon stressbestendiger en ontspan je dus makkelijker.

Aandacht voor knuffelen

Daarom lanceert Libelle een bijzondere campagne, waarmee benadrukt wordt wat vier minuten knuffelen al voor je relatie kan doen. Júist in deze tijd waarin we allemaal onder druk staan, kan knuffelen de oplossing zijn. Al is het maar voor heel even. Het is goed om een momentje te nemen om stil te staan bij jullie relatie en bij de persoon die je wél mag aanraken.

4 minuten lang knuffelen

Libelle vroeg koppels om vier minuten lang met elkaar te knuffelen, voor de camera. Daarna werd hen gevraagd hoe ze zich voelden en of dit ze dichter bij elkaar bracht. Iets te ambitieus voor een knuffel van vier minuten? Nou, het resultaat bleek heel, heel sterk te zijn. Sterker nog: er vloeiden tranen.

Zo vertelt een van de deelnemers: “Ik voelde zelfs op een gegeven moment weer kriebels.” Een ander koppel dat meedeed, zegt die vier minuten knuffelen als een ritueel wil aanhouden: “Het is bijna een meditatie, misschien kunnen we wel een vier minuten durende ‘ochtendknuffel-meditatie’ doen.”

#libelleknuffelchallenge

Benieuwd naar het hele experiment? Bekijk de video hieronder om de resultaten van de #libelleknuffelchallenge te zien. Na het zien van dit filmpje, wil je je geliefde vast ook een dikke knuffel geven. Maar wie wil jij nog meer knuffelen, zodra het weer ‘mag’?

Bron | Libelle
Beeld | Libelle

m46

Margriet 46 ligt nu in de winkel! Met deze week: het nieuwe samenwonen, 13 vragen aan de plantendokter, opvallende first ladies en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant