Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Dít verrassende effect heeft een sekspauze op je relatie

sekspauze.jpg

Is je seksleven een beetje in het slop geraakt? Dan zou je misschien denken dat vaker zin maken de oplossing is. Maar niets blijkt minder waar: juist een sekspauze kan ervoor zorgen dat je relatie op de lange termijn een boost krijgt.

Een sekspauze zorgt er namelijk voor, dat je je bewust wordt van de dingen die naast de seksuele daad gebeuren. Daardoor ontstaat er meer intimiteit en wordt de seks na de pauze vaak nog beter.

Elkaar opnieuw leren kennen

Als je zo vaak seks kunt hebben als je maar wilt, wordt vrijen vaak een routine. Door een tijdje afstand van elkaar te nemen, ontstaat er opnieuw aantrekkingskracht en worden er ook andere manieren van intimiteit ontdekt. Zo leer je elkaar én elkaars fantasieën nog beter kennen en kunnen andere liefdesdaden nog intenser aanvoelen. Daarnaast leidt het voor minder druk om te presteren: jullie hoeven namelijk niet meer voor een orgasme bij elkaar te zorgen.

Hoe werkt het?

Er zijn niet echt bepaalde regels voor het inlassen van een sekspauze. Wel is het aan te raden om de tijd die er normaal gesproken tussen twee vrijpartijen zit, te verdrievoudigen. Als je dus gemiddeld één keer per week seks hebt, las je nu een pauze in van drie weken.

Maak daarnaast duidelijke afspraken met elkaar: mag je bijvoorbeeld nog samen douchen? Is masturberen in deze periode toegestaan? En wanneer hebben jullie weer opnieuw seks? Als je dat allemaal hebt besproken, kan het experiment beginnen!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN
Foto | iStock

Ook interessant