Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Relaties

Dit is de échte reden dat koppels na verloop van tijd minder seks hebben

minder-seks.jpg

Waar je aan het begin van een relatie vaak geen genoeg van elkaar kunt krijgen, neemt dit na verloop van tijd vaak af. De spanning is eraf en je gaat seks eigenlijk steeds meer zien als een ‘moetje’. Maar waar ligt dit nu aan? Britse wetenschappers zochten het voor je uit.

Zo’n duizend mannen en vrouwen uit zowel Europa als de Verenigde Staten werden ondervraagd over hun seksleven. Hoewel ze verschillende leeftijden, achtergronden en geaardheden hadden, bleken ze bijna allemaal dezelfde reden op te geven voor hun verlaagde libido.

Belangrijkste reden

Voor 71,5 procent van de ondervraagden was vermoeidheid de belangrijkste reden dat ze minder seks hadden dan vroeger. Ook gaf de helft van de ondervraagden aan dat hun baan of drukke leven regelmatig roet in het eten gooit.

Pijnklachten

Opvallend is dat maar liefst 12,8 procent van de ondervraagden aangeeft minder te vrijen vanwege pijnklachten. Het gaat dan niet alleen om pijn die rechtstreeks te maken heeft met de penetratie (zoals bij vrouwen die lijden aan vaginisme), maar ook om klachten zoals een slechte rug of artritis.

Masturberen

Zo’n 9,1 procent van de respondenten zegt liever te masturberen dan seks te hebben met hun partner, omdat ze hun eigen lichaam beter kennen dan de ander en dus ook meer kans hebben op een orgasme.

Wél fijn

Gelukkig komen er uit het onderzoek ook verschillende redenen naar voren waarom het wél fijn is om te vrijen met iemand die je al lang kent. De belangrijkste reden? Het feit dat je open kan zijn over wat je fijn vindt en wat niet, en dat je samen kunt experimenteren.

Bron | HLN.be |
Foto | iStock |

 

Ook interessant